Március 14-e mérföldkő lesz a hazai gyorsulási élet történelmében, ugyanis a hosszú téli nélkülözés után ezen a napon újra megnyitja kapuit a Hungaroring, és megrendezik az idén 10 éves EVO Gyorsulási Versenysorozat szezonnyitó versenyét. Nyereményjátékunkban 10 db belépő vár gazdájára!

A jubileumi év nagy újítása, hogy minden verseny hétvégén, vagy munkaszüneti nap előestéjén kerül megrendezésre a Hungaroringen. A tavalyi évhez hasonlóan, 2006-ban is két pályával várja a Hungaroring célegyenese a száguldozni vágyókat, akik idén az MNASZ Gyorsulási Trófeájáért szállnak harcba az 1/8 mérföldes távon. A Hungaroringes 1/8 mérföldes versenytáv mellett pedig Kalocsán, Szegeden, Veszprémben, Pécsen, valamint Nyíregyházán 1/4 mérföldön is versenybe szállhat bárki, erről bővebben később.

Igazán izgalmas futamokra van kilátás, hiszen 9 autós és immáron 11 motoros kategóriában  folynak majd a küzdelmek. Külön kategóriában versenyeznek a quadok és a robogók, valamint az autóknál a dízelek és az négykerék-hajtásúak is.

A leggyorsabbakra számos meglepetés vár, hiszen minden 8-as döntőbe bejutott versenyző ingyenesen jut hozzá egy saját fényképével ellátott MNASZ Amatőr Gyorsulási Kártyához. Az év összetett bajnoka pedig a motorosoknál a Naked Motors által felajánlott robogót, míg az autósoknál a 4x4 Motors által felajánlott quadot nyer. A legjobb női vezető, a Mellesleg.hu különdíjával gazdagszik. És ha még ez sem lenne elég, akkor az április 16-i és a június 4-i verseny összesített bajnoka képviselheti hazánkat Németországban, az egyik legnagyobb nemzetközi gyorsulási versenyen, a Nitrolimpián.

Az se búsuljon, aki nem száll ringbe a versenyzői díjakért, hiszen itt kerül majd átadásra a Bomba nyereményjátékának fődíja, egy Lotus Elise, amire versenyző és néző egyaránt pályázhat, de bárki megnyerheti a Surányi HIFI 1 milliós SMS játékát is, vagy a Dewalt kerékcsere bajnokság fődíját, egy kétszemélyes utazást Miamiba, a NASCAR döntőjére.

A számos meglepetés mellett a március 14-i, hungaroringi szezonnyitón hazánkban eddig még soha nem látott hang-, fény- és látványtechnika teszi még élvezetesebbé a versenyt. És Potzner Ferenc Streetfighter-világbajnok is bemutatja hajmeresztő kaszkadőrshow-ját. Belépőjegy a helyszínen kapható 1800 forintos áron. Újdonság, hogy a 12 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes! A szervezők a kapukat 17 órakor nyitják meg. A rossz időjárás pedig ne riasszon el senkit, hiszen fedett lelátó és forró tea várja a közönséget.

Nyereményjáték 10 db belépőért

Játsszon velünk, és nyerje meg a szezonnyitóra szóló 10 db belépő egyikét! Ezért csak annyit kell tennie, hogy helyesen megválaszolja egyetlen kérdésünket (segítség a cikkben), aztán már csak egy kis szerencse, és ingyen mehet a Hungaroringre. A kérdés:

Hogy hívják az egyik legnagyobb nemzetközi gyorsulási versenyt, amelyet Németországban rendeznek?

A válaszokat a jatekauto@origo.hu címre várjuk március 12., vasárnap éjfélig. A nyertesek névsorát másnap, hétfőn közöljük rovatunkban, a belépőket a helyszínen vehetik majd át.