A Sportec svájci tuningcég 802 lóerős "szörnyeteget" varázsolt a Porsche 911-esből, az SPR1 kevesebb mint húsz másodperc alatt gyorsul 300-ra.

A Sportec Genfi Autószalonon is bemutatott alkotása kívülről nem nagyon üt el egy "mezei" 911 Turbótól, nagyobb (20"-os) felnik (elöl 255/30, hátul 345/25-ös gumikkal) ékeskednek rajta, tágasabb légbeömlőket vágtak az oldalába és méretesebb a hátsó szárnya, amit azonban az úton tud, annak nincs párja. A svájci mérnökök a hathengeres, 3,6 literes boxermotort két turbófeltöltővel kínálták meg, amelynek eredménye 802 lóerős maximális teljesítmény és 880 Nm-es csúcsnyomaték lett, amely szinte hihetetlen menetteljesítményeket tesz lehetővé. Euro 4-es szinten, amúgy.


Nulláról százra kereken három másodperc alatt gyorsul az 1345 kilós autó, a kétszáz 8,6 szekundum alatt van meg, de a háromszáz is kipipálható 18,9 alatt. A végsebesség a Sportec szerint 380 körül lehet, de nem tartják kizártnak, hogy az SPR1 gyorsabban is mehet. A vállalat a nagyobb terhelés miatt kicsit átalakította a hajtásláncot, újrahangolta az aktív csillapítású futóművet, fékből meg előre nyolcdugattyús nyergeket pakolt 380x34 mm-es tárcsákkal, hátra négydugattyús nyergek és 322x28 mm-es féktárcsák kerültek. Segítségükkel 36 méter kell, hogy száz kilométeres sebességről megálljon az autó.


Minthogy az SPR1 várhatóan a gazdagok játékszere lesz, a megrendelők egyedi igényei szerint alakítják ki a belső teret. A szuper-Porschéból sok egyébként nem készül, a Sportec összesen tíz darabra limitálta a gyártást.