A Minit támadja az új A2-vel az Audi

Elődjétől "radikálisan eltérő" új A2-est mutat be az Audi 2008-ban, az autót a Mini konkurensének szánja a négykarikás márka.

Az Audi igazgatója, Martin Winterkorn szerint egyértelmű, hogy az ügyfelek akarnak egy A3-as alá pozícionált autót, az ingolstadtiak első embere a Minit hozta fel példának egy sajtóbeszélgetésen. Mint mondta, "a prémium kisautó egyre nagyobb sikereket ér el a piacon, bizonyítva, hogy van igény az ilyen modellekre."

Az előző A2-generáció gyártását anyagi okok miatt állította le az Audi: a drága alumínium-karosszériás technológia miatt az autót nem nagyon keresték az ügyfelek, csak veszteséget termelt. A 2008-ban érkező új modell emiatt acél karosszériát kap, ráadásul ha minden igaz, a Volkswagen Polo alapjára épül majd. Martinkorn szerint elképzelhető, hogy lesz összkerekes A2 is, az viszont állítólag biztos, hogy formailag a tavalyi Tokiói Autószalonon bemutatott Shooting Brake tanulmányra fog hasonlítani.


"Az új A2 a Shooting Brake stílusában készül majd. Több érzelem, sportosabb érzés" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban az igazgató. A BMW nem aggódik az Audi tervei miatt, Helmut Panke igazgató nyugodtan fogadta a híreket. "Az Audi átlagos bevétele autónként 21 ezer euró volt 2004-ben, a miénk a Minivel együtt 35 ezer. Ha ebből indulunk ki, az Audi 'junior ligás' hozzánk képest..."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK