Autósmozi: Tanuljunk vezetni! 4.

2006.03.20. 11:37

Ha szívünkben ugyan már érezzük a tavaszt, de március közepe/vége még a télről, a hidegről szól, maradjon a téligumi. És bizony legyen ABS a kocsinkban! Erről szól legújabb vezetéstechikai kisfilmünk.

Úgy indultunk az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Centrumba, hogy készítünk végre egy remek kis videót az autó tavaszi felkészítéséről, természetesen biztonsági szempontokból, beszélünk a gumikról, az ablaktörlőkről, a folyadékokról és miegymásról is. Tavaszilag.

Vezetéstechnikai rovatunk a biztonságos közlekedésért

De csak nem akart szép idő lenni, sőt kimondottan undorító hideg volt széllel, hóval, így inkább a következőkre jutottunk:

- Amennyiben 7 fok alatt marad a levegő napi átlaghőmérséklete, ne cseréljük le a téligumikat, hisz' ilyen körülmények között, hidegben és hóban jóval biztonságosabbak a nyári köpenyeknél.

- Életmentő lehet az ABS (blokkolásgátló), hiányában csak komoly gyakorlattal, a fékezés tudatos elkerülésével, és nyilván szerencsével úszhatunk meg bizonyos forgalmi helyzeteket.

Forrás: [origo]

Autósmozi: Tanuljunk vezetni! 4. - 7:01 p. > Még több mozi!

Tesztalanyaink egy elektronikától mentes Opel Corsa, valamint egy már ABS-es Dacia Logan voltak, és hát videónkban jól látható a különbség - nézzék csak!

KAPCSOLÓDÓ CIKK