Sikeres teszten vett részt Bútor Róbert és Tóth Vilmos a ceredi gyorsasági szakaszon, ahol egy teljes napon keresztül ismerkedhettek a Suzuki Ignis S1600-assal és a Suzuki Sport Európa csapatával. A teszt eredményét pozitívan értékelték, Bútor pedig nagyon lelkesen és feldobott hangulatban nyilatkozott.

47 fotó a tesztről DuEn oldalán > videó a tesztről

Letölthető itiner az Eger-ralira

Bútor Róbert: "Nagyon boldog vagyok, nagyon jól sikerült a teszt. A Suzuki Sport Európa bebizonyította azt, amit eddig csak sejtettünk róluk, hogy abszolút profi csapat. Kezdve azzal, hogy a megbeszélt időpontra pontosan érkeztek, mindenki tette a dolgát, az autóval egyetlen probléma nem fordult elő a teszt alatt, nekünk pedig tényleg csak arra kellett figyelnünk, hogy ismerkedjünk az autóval."

"Az elsődleges célunk az volt, hogy az Ignist a stílusomhoz állítsuk. Ezért Urmo Aava aszfaltbeállításából indultunk ki, amelyet 60-70 km-nyi teszt után sikerült teljesen hozzám hangolni. Ez körülbelül négy órát vett igénybe. Ezután kipróbálhattam, hogy ha az autó egyes részein állítanak, akkor annak milyen a hatása. Mentünk keményebb, lágyabb rugókkal, stabilizátorral. Ez azért volt nagyon hasznos, mert ha versenyen változtatni kell az autó beállításán, akkor már konkrétan tudom kérni, hogy min változtassanak, és tudom azt is, hogy erre hogy reagál az autó. Amikor ezzel is végeztünk, akkor visszatértünk a jó beállításhoz, felraktunk négy új gumit, és azzal is mentünk 30 km-t, hogy szokjam, mire képes az autó."

"Kipróbáltunk még kétféle fékbetétet is, amik között nem sok különbséget éreztem, viszont az egyikkel kevésbé melegedett a fékfolyadék, ezért mellette döntöttünk. Az egész teszt alatt nem volt 200 fok felett a fékfolyadék hőmérséklete, míg a C2-nél ez a 300-at is elérte. 300 fokon pedig a fékfolyadék felforr, és használhatatlanná válik. Úgy érzem, hogy nagyon jó autó a Suzuki, és nagyon gyorsan össze is barátkoztunk egymással."

"A Suzuki Sport Európától is nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. A főmérnök és egyben csapatvezető Yasuhiro Ishii is jelen volt a teszten. Végig mindenben megegyezett a véleményünk, nagyon jól és nagyon hatékonyan tudtunk együtt dolgozni. A teszt végén annyit mondott, hogy nincs hozzászokva, hogy a teszten nem törik össze az autót, és hogy szerinte elég nagy tartalékkal vezetek. Mondtam neki, hogy ez azért van, mert nem szeretnék egy totálkárral kezdeni, de Egerben már szeretnénk csökkenteni ezt a tartalékot."

"Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk az első közös versenyünket. A teszt jó hangulata nekünk és a Suzuki Sport Európa-csapatnak is komoly lökést adott. Nagyon szerettek volna már magyar versenyzővel dolgozni, és itthon is megmutatni, hogy mire képesek. Remélem, hogy közösen elérjük mindkét csapat célját."