Rekordot döntött a Mazda piaci részesedése

A Mazda februári eladásai 21 százalékkal nőttek az előző évhez képest, így ez már a második, egymást követő hónap, amikor a Mazda európai leányvállalata két számjegyű növekedést képes elérni.

A 21 400-as februári értékesítési darabszámmal a Mazda várhatóan 1,7 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak, ami 0,3 százalékpontos növekedést jelent 2005 februárjához képest, ugyanakkor az elmúlt 14 év legjobb piacrészesedési eredményét is jelenti. Az idei év első két hónapjának 46 400 darabos értékesítési eredménye 6000 darabbal, valamint 15 százalékkal múlja felül a Mazda Motor Europe tavaly, hasonló időszakban elért eredményét.

Forrás: [origo]

A kiemelkedő sikerből minden ország kivette a részét, a piacok többségében ráadásul két számjegyű növekedést sikerült elérni. Három országban - Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában - megdőlt a havi értékesítési rekord. Magyarországon szintén minden idők legjobb februárját teljesítette a Mazda Motor Hungary, több mint 252 jármű eladásával. Az első két hónapban Magyarországon értékesített Mazdák darabszáma 437 darab volt, ami 41,9 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A Mazda3 eladásai 103 százalékkal, a Mazda6 eladásai 33 százalékkal nőttek az első két hónapban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK