3 millió 300 ezer forintnak megfelelő összegért kelt el az a házi készítésű, embernagyságú bábu, amelyet azért ültetett csalárdul maga mellé az autójába egy férfi az Egyesült Államokban, hogy egyedül is használhassa az egynél több utast szállító járművek számára fenntartott útsávot.

A rendőrség azonban éber volt, az 53 éves illetőt megállították és 115 dolláros - csaknem 25 ezer forintnyi - bírságot sóztak rá.

A férfi a bábut internetes árverésre bocsátotta, amelyen végül 15 ezer dollárt adott a műutasért egy Video Professor nevű, számítógépes oktatással foglalkozó cég. A bábut különböző rendezvényekre akarja elcipelni, júniusban pedig maga is kalapács alá küldi, és az árverésen befolyt összeget jótékony célra adja.

Ugyancsak adomány lesz a mostani vételárból, a vétkes férfi ugyanis bíróság előtt kötelezte magát erre. További büntetésül négy órán át kellett ácsorognia az út mellett egy táblával, melyen a következő felirat volt: "Az egynél több utast szállító járművek számára fenntartott útsáv nem látszatlényeké".

A bábu előállítási költsége egyébként 10 dollár - 2200 forint - körül volt.