Cadillac BLS 8,2 millió forinttól

Az európai piaci bevezetéssel egy időben Magyarországra is megérkezett a Cadillac prémium középkategóriás szedánja, a BLS.

Az elmúlt néhány évben a Cadillac termékpalettája teljesen megújult. A Cadillac a CTS szedán bevezetésével tért vissza az európai piacra, amelyet az XLR roadster és az SRX crossover követett. Az STS szedán és az Escalade premierje után eljött az idő, hogy a BLS is bemutatkozzon a kontinensen.

A BLS-t az európai igényekhez igazodva fejlesztették, ez az első Cadillac, amely turbódízel motorral is rendelhető. Az autó arra hivatott, hogy növelje a Cadillac európai eladásait és új ügyfélcsoportok számára tegye vonzóvá a márkát.

A Cadillac BLS négy turbófeltöltéses erőforrással rendelhető. A legerősebb motorral szerelt változat a 255 lóerős, 2,8 literes V6-os, míg a közös nyomócsöves turbódízel 1,9 literes erőforrás 150 lóerőt teljesít. A két négyhengeres, kétliteres, turbófeltöltéses motor 175, illetve 210 lóerős teljesítmény, és 265, illetve 300 newtonméter nyomaték leadására képes, már 2500-as fordulatszámon.

A cégcsoport 2005-ben közel 1000 új személy- és haszongépjárművet adott el, árbevétele meghaladta a 3,7 milliárd forintot. Magyarország első GM multi-brand értékesítési pontját a Szuna Kft. nyitja meg ősszel Székesfehérváron, ahol egy bemutatóteremben adnak otthont a Magyarországon forgalmazott összes GM márkának.

A Cadillac BLS 1,9 literes turbódízel változatának induló ára Magyarországon 8 226 500 Ft.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK