Tartós smink - Mercedes-Benz A 170 Coupé

2006.04.14. 5:52

Mikor megláttam a parkolóban, már éreztem, hogy baj lesz. Piros, háromajtós A-Klasse Mercedes. Mihez fogok ezzel én kezdeni?

Nem ismeretlen, hisz már járt nálunk ötajtós változatban. Sőt, a nagytesója - nevezett B-Klasse - is vendégeskedett már a szerkesztőségben. Mégis körbejárom, mintha teljesen új lenne. Részint az is, mert ugye ajtóból kettővel kevesebb jutott neki. Azt mondja a Mercedes-honlap valahol, hogy ez Coupé. Hehe, ahhoz azért egy picivel több kell!

Bár már nem egy olyan sikeres nővel találkoztam, akinek bármi, ami négynél kevesebb ajtóval rendelkezik, az Coupé. Mert kérem ez is számít! Belegondolok, nem is hangzik rosszul: van egy Merci kupém. Naná, majd azt mondom a csajoknak, hogy van egy új, háromajtós kis Mercim. Elnézést, igazándiból senki sem érdemli meg, hogy bántsam a fentiekért, csak olyan jó dolog észrevenni az ilyen finom, ravasz marketingtrükköket!

Garantáltan tíz évet fiatalodik - mert megérdemli

Szemből nézve csillognak a szép metszésű szemei. A piros szín kihozza a króm ragyogását és a fényszórók körvonalait. Olyan, mint mikor egy szép nő tartós, kozmetikai sminket kap a szemöldökénél és a szája körül. Persze ez csak az alap, az igazi csábítás, a dús ragyogó ajkak, a csillogó, büszke tekintet és a hibátlan alakot sejtető csábos, tűzpiros kis kosztüm.

Ha lenne valahol itt egy rút banya (csókolom, kedves takarító néni!), akit szólíthatnék öreganyámnak, és ezért teljesítené egy kérésem, azt kérném, változtassa vissza nővé, és áldja meg örök szerelemmel irántam! Ja, hogy ez kettő kérés volt? Akkor most mi legyen? Legyen nő, aki átnéz rajtam, vagy maradjon autó, aki odaadóan szolgál? Utóbbi, bár a takarító néni nem érti, miért szólítgatom izgatottan - buta arccal - öreganyámnak, miközben a Merci kulcsát szorongatom.

Forrás: [origo]

Képparádé > A 170 > A 180 CDI > A 200 CDI

Szóval marad az autó. Méreteit tekintve egyébként pontosan akkora, mint az ötajtós, azaz kompakt. Amikor egy autóra kevesebb ajtót vágnak, akkor azt azért teszik, mert ez sportosabb hatású. Ez talán azért van így, mert az oldalankénti egy ajtó sokkal nagyobb, és még egy picit lehet játszani a kerekítéseivel is. Meg persze kevesebb is lesz belőle az utcán - nem az ajtóból, hanem az autóból. Azt pedig tudjuk régóta, hogy ha valamiből kevesebb van, akkor az értékesebb hatású. A kis háromajtós formás vonalait dinamizálja az ajtó hiánya. Szűk parkoló, több, nehezebb fém, erős szél, mely gonosz mód belekap, nehéz behúzhatóság most nem ér, mert ezek nagyon földhözragadt dolgok!

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK