JCW = John Cooper Works, azaz hivatalos tuning az amúgy sem vérszegény MINI Cooper S modellhez. Csak 1.6-os motor, de nagyobb kompresszor, módosított elektronika és sportkipufogó-rendszer, 210 lóerő, brutál. A kis utcai versenyautót az Euro-Ringen teszteltük.

Bertalan úr szerint az angolok nem normálisak, de így van ez jól. Bertalan úr azt mondja, sosem volt még neki ilyen jó, hisz' vezetési élményben rengeteget ad a tuning-MINI. Jó kis angolos időben mókáztunk vele az örkényi Euro-Ringen - nézze meg videónkat, képeinket - olvassa tesztünket is!

Forrás: [origo]

Autósmozi: MINI Cooper S JCW - 7:08 p.

Részletek Bertalan úr (forgatási) naplójából:

"Tegnap már megkóstoltam a kis fekete szörnyeteget a városban. Izgalmasnak tűnt már akkor is a gondolat, hogy ma az Euroring aszfaltján lehet majd körbezavarni. Kilenckor találkozó lent a pályán, a kocsit kolléga hozza, azaz hozta, mert már ott vár. Felelősségvállalási papír kitölt, pályára felgurul. Mikroport és kameraoldali vevő ellenőriz. Közben azon agyalok, hogy mit is mondjak abban a szűk pár percben, amíg lehet. Marad a szokásos megoldás: improvizáció. Készültem kis angol zászlóval, meg angol mezzel. Csípem az angolokat.

Forrás: [origo]

Szóval hangellenőrzés. Hiba, minden elem kimerült, még a tartalék is! Ettől szép az élet! Sebaj, autóba vágom magam, és így legalább van egy pár percem, amíg megszülöm, mit is akarok kihozni a MINI-ből. Forog a kamera. Túl sokat akarok átadni abból az élményből, ami a helyszínen ért, ezért érzem, sok a hiba. Mindegy, majd az aranykezű vágó megoldja! Az eső lassan elkezd esni. Toljuk a gépet körbe-körbe. Csúszik az aszfalt. Örülök neki, mert így legalább nem írjuk le az abroncsokat! Menetstabilizáló kikapcs, hardcore élvezet! A versenypályán nagyon kijön az autó karaktere! Visít, durrog, csikorog, és nem is gonosz! Nem erre számítottam! A fotózáshoz még kell egy-két izgalmas kézifékest csinálnom a belső pályás kanyarokban. Szakad az eső, a kolléga ázik-fázik, én pedig vigyorgok, mint a tejbetök. Szép az élet, nem?"