Hétvégén az ob-szezon második versenyét, a 13. Gulyás Miskolc Rally-t rendezik aszfalton egy péntek esti murvás prológgal, ismét sok újdonsággal, és várhatóan a szokásos, nagy csatával. Naná, hogy az ugyancsak szokásos, profi itinert is kínáljuk minden kedves raliőrültnek.

Millió DuEn-fotó az Eger-raliról

A 13. Gulyás Miskolc Rally össztávja 735,66 km, szombaton és vasárnap 12 aszfaltos szakaszon 140,96 km a mért gyors. A pénteki murvás prológ (Borsod Volán Sportpálya) 1,2 km-e nem számít bele a versenybe.

A szezonnyitó Eger-ralin ugye a Benik, Varga, Ford Focus RS WRC 03 trió nyert, a 2003-as abszolút bajnok főleg esőben autózott szenzációsat. Második a hétszeres legjobb, címvédő ifj. Tóth (oldalán Bahor Beával, és egy amilyen halk, olyan gyors és hipermodern Peugeot 307 WRC-t kormányozva), harmadik a Spitzmüller, Kazár, öregecske Peugeot 206 WRC egység lett. Utóbbiak Miskolcon már a Szabó Gergőéktől bérelt, 2002-es Ford Focus WRC-vel állnak rajthoz.

Szintén WRC-vel, nem is akármilyennel, de egy tavalyi fejlesztésű Skoda Fabiával megy a Turi, Tóth duó, a 2004-es bajnok az egri műszaki hibát követően nyilván célba szeretne érni, dobogón, és lehetőleg a legfelső fokán.

WRC-s induló még a Tagai, Zsíros kettős az Egerben mondjuk tetőre rakott Skoda Octaviával, Vizin és Táborszki a nem új, de potens Toyota Corollával, és még valaki(k): Herczig Norbert és Csökő Zoltán egy '98-as Subaru Imprezával. Herczig tavaly még fordozott, és hát a most újfent Turi mellett navigáló Tóth Imrével iparkodott, Csökő pedig korábban Turán Fricinek diktálta az itinert Mitsubishiben, A8-ban.

A8-ban is komoly harc várható a győzelemért elsősorban Turánék, Botka Dávidék, ifj. Angyalfiék, s persze Asiék között. Az N-es (N4-es) meccsről nem is beszélve... Ismét ringbe száll a Focus kapcsán már említett Szabó Gergő (jobbján Beniccsel) - Botka Krisztiánék, Maticsék, meg még sokan várják őket...

A Super1600-as kategóriában Egerhez képest egy pluszról és egy mínuszról számolhatunk be, mint változás: Bútorék, Oléék és ifj. Rangáék mellé érkezik Suzuki Ignisszel negyedikként a tavalyi bajnok Keller, Spitzer kettős, viszont VW Polóban csak egyet láthatunk Miskolc környékén, méghozzá Kakusziékat. Pálinkásék neve hiába szerepel a nevezési listán, információnk szerint nem tudnak indulni.

Nyilván a többi kategóriában is rendeset vívnak majd a résztvevők, akikből nem kevés lesz, hiszen a második vonal is rajthoz áll, plusz a Historic-mezőny. További információk, minden lényeges tudnivaló, nevezési lista, időterv, térkép az itinerben, az ingyenesen letölthető műsorfüzetben.