Annak ellenére, hogy a meteorológusok meglehetősen rossz időt prognosztizáltak Európa ezen szegletére, igen sok versenyző látogatott el a régió idénynyitó eseményére április utolsó hétvégéjén.

Hagyományosan jól szerepelnek a magyar versenyzők az Alpok-Adria Bajnokság Hungaroringen tartott versenyein, de talán az elmúlt éveket is figyelembe véve, a mostani eredmény volt messze a legjobb: a hat versenyből négy hozott hazai győzelmet, és olyan is volt, amikor két magyar versenyző állt egyszerre a dobogón.

A vasárnapi program a 125 sport kategória versenyével indult. Itt mindössze egy fiatal versenyző, Deák Attila révén voltunk érdekeltek. A kettős olasz győzelemmel végződött, rendkívül izgalmas versenyen Attila a 8. helyen végzett.

A 125-ös GP versenyen már több sikerre számíthattunk, ugyanis Győrfi Alen esélyesként indult. A kategória másik magyar versenyzője, Kovács Nikolett a bemelegítésen sajnos hatalmasat bukott, így a rajtrácson a helye üresen maradt.

Forrás: BR Organisation

Szerencsére Győrfi Alen némileg kárpótolta a hazai szurkolókat, ugyanis több mint 7 másodpercet vert a mezőnyre. A második helyen a német Mayer Thomas, a harmadikon pedig a cseh Michal Sembera végzett.

A Superstock 600 volt a magyar szempontból a legizgalmasabbnak ígérkező futam, mivel itt tíz magyar versenyző foglalhatott helyet a rajtrácson, még annak ellenére is, hogy Talmácsi Gergő az előző futamon elszenvedett bukása miatt sajnos nem tudott ott lenni a többiekkel.

A verseny azután nem mindennapi izgalmakat hozott: hatalmas bukások nyitották a versenyt, volt közöttük kettős, majd hármas bukta is. Végül a negyedik körben jött a piros zászló, ám az új rajtnál már nem volt ott Adorján Tamás sem. A versenyt végül is Juhász Tamás nyerte meg Tolnai Pista előtt. A harmadik helyre az osztrák Schrammer Stefan futott be.

Forrás: BR Organisation

Nagyon jó, hogy ebben a kategóriában magyar bajnoki eredményt is hirdethettünk. A magyar díjkiosztó harmadik helyére Kis Tibor állhatott fel

A Superstock 1000-es kategória sem volt unalmas számunkra. A hét magyar induló közül sajnos négyen is kiestek. Erre a sorsra jutott Varga Gergely is, aki állandó támadásoknak volt kitéve a vezető helyen Dudás Petitől. Gergely végül is eldobta a masinát.

Forrás: BR Organisation

Az AA versenyt Dudás Péter nyerte meg az olasz Tonini és az egyre jobb formába lendülő Vida Tibor előtt. A magyar értékelésben a harmadik helyre az élete legjobb eredményét elérő Ács Ferenc állhatott fel.

A Supersport vérszegénynek nevezhető 19 fős rajtrácsán mindössze egy magyar versenyző, Székely Zsolt képviselte a színeinket. De nem is akármilyen szinten, ugyanis megnyerte az izgalmas versenyt, a csehek Broz és Vostarek előtt

Forrás: BR Organisation

Az Alpok-Adria Bajnoki versenyek sorát a Superbike kategória versenye zárta. Itt készültünk arra, hogy Végh Jani vagy Kispataki Viktor szokásukhoz híven hozzák a győzelmet. Ők indultak a 3., 4. rajthelyről. Sajnos azonban a rajt nem igazán sikerült a fiainknak, és meglehetősen küszködniük kellet, hogy partiban lehessenek.

A végső győzelmet az osztrák Klobnch szerezte meg 1,9 másodperccel Végh Jani előtt. A harmadik helyen a szlovén Camlek, míg a negyediken Kispataki Viktor végzett.

Forrás: BR Organisation

A folytatásra május 20-21-én kerül sor Rijekában. Persze egy héttel korábban még a Hungaroringen is megmérkőzhetnek a hazai versenyzők a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Forrás: BR Organisation