A gyorsasági szezonnyitó vasárnapi eseménysora nagyjából megegyező a szombatival: a szupertehetséges ifjoncok újfent megleckéztették a rutinos menőket. Röpke beszámoló a hungaroringi VI. Heidelberg Kupa időjárásilag változékony másnapjáról.

DuEn-képek a VI. Heidelberg Kupáról

A debütáló Suzuki Swift Kupa mezőnye a tervezett 26-hoz, majd a szombati 20-hoz képest vasárnapra 18+1-re szűkült egy elfőtt motor, illetve egy rosszullét miatt - utóbbi csak az időmérő edzés kihagyását jelentette. Amely vizes, így esőgumis volt, s amelyen természetesen Michelisz Norbert (Zengő Motorsport) érte el a legjobb időt. Aztán a már száraz, slickes versenyt is simán, fölényesen nyerte, kettőből kettő, gratula. A szombaton még brillírozó Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) nem tudott ismételni, csatározásokba keveredett, kiesett. Ez lett a sorsa a tavalyi astrás bajnok Farkas Lászlónak (BMW Team Hungary) is - ő szintén kettőből kettőnél tart, "csak" ez nem 40 pont, hanem dupla nulla. A pódium második fokán Szelényi Alfréd (Proex AMSE), a harmadikon az amerikai Elliot Ladik (Rabócsiring) pezsgőzhetett.

A másik márkasorozatban, az ezúttal 27 fős Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában a Michelisz kollégához hasonlatosan szimulátorbajnokként felfedezett Kiss Norbert (Proex) uralkodik. A tavaly a Mobil1 Opel Astra Classic Kupában több mint sikeresen bemutatkozó fiatalember ahogy szombaton, úgy vasárnap is győzött (sőt a pole és a körrekord is az övé lett, 2:12.3). A mezőny a Safety Car mögül repülőrajtolt. A korábbi bajnok Wéber Gábornak (Zengő Motorsport) esélye sem volt, megint be kellett érje a második hellyel. A bronz Czollner Gyulának (Zengő Motorsport) jutott. A címvédő Makai György nem indult.

A többi kategória győztesei:

  • A csoport: Gáspár István (Mogul Motorsport, Honda Integra)
  • Astra: Molnár Zoltán (J.B. Motorsport)
  • Forma autók: Bianca Steiner (Szász Racing Team, Renault)
  • F csoport: Bódis Kálmán (BOVI Motorsport, Porsche 996)
  • Wankel csoport (Mazda RX-8): Kesjár János (Formula Racing Klub)

Részletes eredmények, nyilatkozatok, további képek későbbi összefoglalónkban. Az MNASZ Autós Gyorsasági Országos Bajnokság következő, második versenyhétvégéje május 26. és 28. között lesz a Mecsekben, ergó hegyen, új pályán, Orfűn.