Az elmúlt évtized meghibásodásai alapján készült százas rangsor első tíz helyét japán autók foglalják el.

A britek által, a Warranty Direct nevű garanciabiztosító cég segítségével készített százas rangsor első tíz helyén kizárólag japán gyártmányú autó található, és az első húszba is csak négy más gyármányú autó fért be.

A Honda, amely az Accorddal a lista élén végzett, a hatodik és nyolcadik helyet is elfoglalja a Civic, illetve a CR-V révén.

A lista abszolút, tehát eltérő módon összegzi az autók megbízhatóságát, ellentétben a Német Autóklub (ADAC) által évente közzétett, meghibásodások alapján felépített rangsorral. Így fordulhatott elő, hogy az ADAC listáján hosszú éveken át előkelő helyet elfoglaló Toyota Corolla a britek listáján a kilencvenegyedik, a Mazda MX-6 pedig a kilencvenhetedik helyen áll.

De ez nem jelenti azt, hogy bármelyik gyártó leszerepelt volna, hiszen a Toyotának az első húsz helyen négy modellje szerepel, a Mazda MX-5 pedig az ötödik a sorban.

A rangsort 55 ezer autó meghibásodási és szervizadatai alapján állították össze. A nem japán gyártmányok közül a Jaguar X-Type végzett a legelőkelőbb helyen, a maga tizenharmadik pozíciójával, az S-Type azonban a lista végére, a kilencvennyolcadik helyre szorult.

A német autók közül az első a huszonötödik helyen tűnik fel, a Mercedes-Benz SLK mögött az S osztály viszont már csak a kilencvenedik helyet szerezte meg, és meglepő módon a Porsche Boxster is csak századik lett.

A Volvo S/V40 lett a legmegbízhatóbb svéd autó, tizenötödik helyezésével. A britek egyik kedvenc márkája, a Ford a huszonkettedik helyig jutott a városi kisautó Ka révén. A legjobb helyezést elért francia autó a Citroën Xsara lett, az alsó-középkategóriás kocsi huszonhatodikként vezeti a franciák rangsorát.

A száz legmegbízhatóbb autó rangsorában az első tíz helyezett:

1. Honda Accord
2. Subaru Forester
3. Mazda MX-5
4. Mitsubishi Carisma
5. Toyota Yaris
6. Honda Civic
7. Nissan Almera
8. Honda CR-V
9. Toyota RAV4
10. Nissan Micra