Talmácsi nyolcadik az első időmérőn

2006.05.19. 15:17

A KTM-mel tavaly bronzérmes, idén Hondával versenyző Talmácsi Gábor a nyolcadik legjobb időt érte el a 125 köbcentisek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság ötödik, franciaországi futamának első időmérő edzésén.

A pénteki időmérő pontban 13.15 órakor vette kezdetét, melynek legelején Talma elesett, de szerencsére nem sérült meg. Túl vizes volt még a pályának egyes részeinél az ideális ív, nagy tempóval ment és elcsúszott.

Gábor ezt követően visszament a boxba vágott slick gumikért, majd a 2. számú motorjával egyből ment egy 2. legjobb időt. A pálya folyamatosan száradt, így mindenki egyre gyorsabb volt, Talmácsi is fantasztikusan kezdte az utolsó körét, de sajnos bejöttek elé, és nem tudta befejezni, végül pedig a 8. helyen zárt.

A kategória másik magyarja, Tóth Imre remekül szerepelt, Talmácsi idejétől alig több mint négy tizeddel elmaradva a 11. lett. A rajtsorrend a második, szombati időmérő után alakul ki.

Talmácsi Gábor nyilatkozata az első időmérő után:
"Elégedett vagyok, bár még inkább az lennék, ha sikerült volna befejeznem az utolsó gyors körömet, hiszen akkor most jóval előrébb állhatnék, akár a 2. helyen, de ez is benne van a pakliban. A motorral nincs gond, apró váltóhibát észleltem, de ez biztosan orvosolható lesz holnapra. A második napra is esőt mondanak, és ha ez bejön, akkor marad a 8. hely."

Tóth Imre nyilatkozat az első időmérő után:
"Ma délután nagyon elkaptam a ritmust, hiába volt az edzés elején még vizes a pálya. Egyszer-egyszer beálltam Pesek és Olive mögé, és rájöttem, hogy mely az a két kanyar, ahol még tudnék idot hozni. A futómuvem most sokkal jobb volt. A két sikánban még egy kicsit kitolja az elejét, de holnapra ezt is megpróbáljuk beállítani. Jó volt a gumiválasztás is és még érzem, hogy van bennem jó néhány tized."

Vasárnap 11 órakkor kezdődik a 125 köbcentisek futama.

Eredmények:

125 kcm, 1. időmérő:

1. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:45.280 p
2. Mika Kallio (finn, KTM) 1:45.469
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 1:45.577
...8. Talmácsi Gábor (Honda) 1:46.609
...11. Tóth Imre (Aprilia) 1:47.017

(origo/Team Toth)

KAPCSOLÓDÓ CIKK