Az autós gyorsasági ob második versenyhétvégéje következik, május 26. és 28. között az Orfűi Hegyiversenyen mérik össze tudásukat a pilóták. A kijelölt pálya új, nagyon, nagyon-nagyon gyors, ezért (is) izgalmas futamoknak nézünk elébe.

Az MNASZ Autós Gyorsasági Országos Bajnokság második versenyhétvégéjén a Mecsekben száguldozik a mezőny, de már nem a régi, jól bevált pályán, hanem egy újonnak kijelölt szakaszon Orfű és Magyarhertelend között. A táv 4221 méter, a szintkülönbség 101 méter, a pálya emelkedése 3%. Sokkal tempósabb, kevésbé technikás elődjénél.

A hungaroringi szezonnyitót követően Orfűn szombaton és vasárnap is két-két felfutás alapján hirdetnek végeredményt a Suzuki Kupában, a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában, az A/N csoportban, s ezen belül az Opel Astra Classic Kupában, az F osztályban, s ezen belül a Wankel csoportban, illetve a Forma autók meccsében. Új kiírás a Hegyi Kupa, azaz külön értékelik a hegyiversenyek legjobbjait is (Orfű, Parád, Dobogókő).

A nevezési lista és a verseny honlapja szerint rajthoz áll Szász László méregerős F3000 Reynard rakétájával. A márkakupás mezőny a szokottnál karcsúbb lesz az ismert okokból kifolyólag. Az új pályát már "leedzők" szerint az Orfűi Hegyiverseny nem más, mint bátroságpróba, többnyire állni kell a gázon, a féllassítók nem lassítók, és mivel a gumimelegítés sem megengedett, nagyon el kell találni a ritmust.

Clióban elképesztő küzdelemre számíthatunk elsősorban a korábbi bajnok Wéber Gábor és a trónkövetelő Kiss Norbert között. Suzukiban a a Mogyoródon már arató Michelisz Norbert ismételt fölényére fogadnánk - a fiatalember nem csak übertehetséges, de pécsi, helyi menő...

Időterv, szombat:

  • 08.00-13.20: edzés (sorrend: kupás autók, A/N, F, Forma)
  • 13.40-17.50: verseny (hasonló sorrendben)

vasárnap:

  • 07.00-12.20: edzés
  • 12.40-16.50: verseny

A program részletesen (PDF) innen letölthető!