Az Alpok-Adria Bajnokság második fordulóját május 20-21-én tartották Rijekában, a Grobnik versenypályán. Stocksport 1000 kategóriában Dudás Péter újrázott, és a hungaroringi fordulóhoz hasonlóan megnyerte a versenyt. Dobogós helyet a Superbike, és a 125 GP kategória hozott még a magyar versenyzőknek. Az előbbiben Végh János, az utóbbiban Győrfi Alen vívta ki a másodiknak járó elismerést.

SST1000

A széria ezresek edzésnapja Dudás Péternek (Suzuki), és Vida Tibornak (Kawasaki) sikerült a legjobban, akiket csak a helyi Simonovics Aldo tudott néhány tizeddel megelőzni. Dudás a második, Vida pedig a harmadik helyet szerezte meg. Varga Gergely a hetedik rajtkockából indulhatott. Az ifjú titán Németh Balázsnak ezúttal kevésbé sikerültek az edzések, ezúttal csak a tizennyolcadik helyre tudta kvalifikálni magát.

A versenyen többszörös is fellendült a piros zászló, összesen háromszor rajtolt el a mezőny. Az első rajt során Dudás Péternek sikerült az élre törnie, akit egy tizeddel lemaradva követett Vida Tibor. Németh Balázs öt versenyzőt lerajtolva, tizenharmadiknak fordulhatott el a célegyenes végén majd további körökben egyesével szedte le áldozatait. Először az ötödik körben történt baleset, ami miatt le kellett állítani a versenyt. A következő "menet" már csak két körig tartott, majd újra elrendeződtek a rajtrácson a versenyzők.

Forrás: Team Suzuki

A harmadik alkalommal nagyon nagy "berajtolás" történt: Prager Kamil cseh versenyző szinte még csak a piros lámpa kigyújtásakor indult el, de a rendezők tovább engedték a futamot. Több meglepett versenyző, és a lelátó közönsége is azt hitte, hogy le fogják állítani a futamot, de nem ez történt, így az első helyről szabályosan rajtoló Dudás Péternek jelentős lemaradást kellett behoznia. Ezzel együtt a harmadik kör végére már Dudás, Tonini, Németh (!) volt a sorrend. A versenyt végül Dudás Péter nyerte meg újabb 25 pontot szerezve magának a bajnokságban. Második Vida Tibor, harmadik pedig az olasz Marco Tonini lett. Varga Gergely a negyedik, Németh Balázs pedig a hetedik helyen zárta a versenyt.

SBK

Forrás: Team SuzukiA Superbike motorok között idén Végh János (Yamaha) mellett már Kispataki Viktornak (Suzuki) és Ács Ferencnek is drukkolhat a hazai közönség. Az időmérőkön Végh a harmadik (1:31.586), Kispataki (1:32.835) pedig az ötödik helyet szerezte meg. Az első két helyről a szlovén Berto Camlek, és Marek Svoboda indulhatott. A verseny hatodik köréig Végh a harmadik, Kispataki, pedig az ötödik helyen motorozott. Véghnek ekkor sikerült feljönni másodiknak, Kispataki pedig az osztrák Anderkával vívta tovább csatáját a negyedik helyért. Végül az első helyen Berto Camlek, másodikon Végh János, a harmadikon pedig Marek Svoboda végzett. Kispatakit az ötödik helyen intették le. A harmadik magyar, Ács Ferenc, összesítettben a 26. helyezett lett.

SST600

Forrás: Team SuzukiStocksport 600 kategóriában az időmérő edzések nem alakultak szerencsésen honfitársainknak. A legelőnyösebb pozíciót a negyedik legjobb időeredményt elérő Tolnai István (Honda) szerezte meg, majd egyel mögötte Juhász Tamás (Yamaha) várhatta a rajt pillanatát. Kardos Krisztián a 14. helyről, Kis Tibor a 16. helyről, Dudás Attila pedig a 29. helyről vágott neki.

A rajt nem sikerült tökéletesen sem Juhásznak, sem pedig Tolnainak. Az első kör után Juhász a hatodik, Tolnai pedig a hetedik helyen tekerte a markolatot. A harmadik körre Juhásznak sikerült felzárkóznia a vezető hármas mögé, és ezt a pozíciót sikerült is megtartania a futam végéig, a dobogós helyet viszont sajnos már nem tudta megcsípni. A magyar sorrend tehát 1. Juhász Tamás (Yamaha), 2. Tolnai István (Honda), 3. Kardos Krisztián (Kawasaki).

Suzuki GSX-R Kupa

Forrás: Team SuzukiA Suzuki GSX-R Kupa két újabb futama színesítette az Alpok-Adria Bajnokság versenyeit. Az első verseny profi értékelésének helyezettjei: 1. Rizmayer Gábor (Harmati Suzuki) 2. Magda Attila (Black Motorsport) 3. Soltész Attila (Suzuki Hollós). A második verseny sorrendje: 1. Rizmayer Gábor (Harmati Suzuki) 2. Németh Balázs (King Road Motors) 3. Magda Attila (Suzuki Hollós).

Forrás: Team Suzuki