A Citroën is Oroszországban terjeszkedne

A Peugeot és a Citroën márkákat is magába foglaló PSA-konszern autógyárat kíván építeni Oroszországban. Végleges döntés még nincs a beruházásról, de az elképzelések szerint évi 50 ezer autó, elsősorban Citroen C4 modell készülne Oroszországban.

A mintegy 200 millió dollár értékű beruházásról a Kommerszant című orosz lap szerint a hónap végéig megállapodást köt a francia és az orosz fél. Elképzelhető, hogy egy vegyesvállalat formájában valósul meg az összeszerelő üzem.

Nincs egy hete, hogy az amerikai General Motors jelezte, hogy új autó összeszerelő üzemet létesít Oroszországban, mintegy 100 millió eurót beruházva az üzembe, amelynek évi 25 ezer autót lenne a kapacitása.

Pár nappal korábban a Volkswagen tudatta, hogy megtalálta oroszországi összeszerelő üzemének a helyszínét: a német autóipari csoport Kaluga térségében építi fel első oroszországi gyárát, 370 millió eurós beruházással. A kalugai üzemben évi 115 ezer jármű kibocsátását tervezik, de kezdetben "csak" évi 20 ezer gépkocsi kibocsátásával számolnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK