Az én paradicsom - Mazda MX-5 1.8 Challenge

2006.06.13. 9:19

De tovább. Megmaradt a ponyvatető, ezzel sem lett nehezebb a kocsi, a nyitás vagy a csukás meg három apró mozdulat, legföljebb három szekundum. Aztán: versenyautós üléspozíció, egyszerűen formás, tartós ülések. Háromküllős, példás fogású sportkormány, csöpp, rövid utakat pontosan bejárkáló váltókar, zseniális. Komolyabb helykínálat, praktikum. Pohártartós, volánról vezérelhető hifis (Challenge). Tárolórekeszek középen-hátul és az ülések mögött. Ja, csomagtartó is van, ha nem is méretes. Biztonságos, oldallégzsákos. Megerősített védelmes.

Forrás: [origo]

képek > videó

A színrefújt műanyag dekorelemekkel sincs semmi baj, az ergonómia is ötös. Tán az elektromos ablakmozgatás logikátlanságába lehetne belekötni, de minek. A legelvetemültebb fikagép még például azzal példálózna negatíve, hogy az ajtóba integrált pohártartó nyomja a térdét nekije, úristen, rakja két centivel arrébb a lábát, és soha se nem legyen nagyobb baja az ő kis életében. Emlékezzünk még meg a műszerek nyugtában hatórás állásáról, sportos, jó.

És amellett, hogy az én szörnyű mélynövésemnek paradicsomi az MX-5, magasabb kollégák sem panaszkodtak arra, hogy leszakítaná fejüket a menetszél. Van amúgy szélfogó a fejtámlák között. Szóval magasabbak, testesebbek sem maradnak ki a játékból. Persze aki limuzinhoz szokott, szűknek fogja találni a Mazda-roadster belterét.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

A külső RX-8-as domborítása, a szemnek is oly' tetszetős, arányos forma szinte már említésre sem méltó. Haha, mintha egy ilyen autó, ilyen ékszer vásárlásakor ne ez, ne a szubjektum, ne az első benyomás lenne a legfontosabb... A hunyori szemek, a masszív far, hogy ilyen alacsony - mind-mind garantálják a jókedvet, abból meg sosem sok.

És megyünk, haladunk, driftelni is próbálunk a gumik miatt szigorúan keveset, biztonságilag meg a lehető legjobb helyen, zárt pályán, a Hungaroringen. Bekapcsolva hagyott felügyeleti szervekkel kizárt, de DSC off, kis csóválás, és kilincs előre, kontrollált csúszás keresztbe, mondom, hogy szép az élet. Semmi oldaldőlés, közvetlen a kormány, kiváló a fék.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

Ha viszont nem annyira látványosan, inkább gyorsan közlekednénk az MX-5-tel, keresve sem találhatunk jobb partnert (ennyi pénzért). Semleges, kiszámítható, precíz, feszes. És ez a feszes hangolás nem egy azzal, hogy a trágya magyar utakon a halálba rázna, pattogna, nem.

A motor és a kipufogó ontotta hang meg nem zaj, hanem hallgatható zene, kiváltképp 4000-es fordulattól. És pörög, még mindig pörög, 6500, elvált, tapos, úgy 160-ig folyamatos, folyamatosan jó a gyorsulás. Előzéshez persze vissza-vissza kell váltani, de ez csak azoknak bosszúság, akik sokallják a 9-10 literes fogyasztást. A 7,3-as gyári átlag is megkísérelhető, csak semmi értelme. Családapáknak javasolnánk a Mazda számos egyéb kiváló modelljét, ha már.

Forrás: [origo]

Kövezzenek meg, vádoljon, aki akar, ez az autó isten. Eddig sem bírtam nem lengetni nem létező zászlajam, ezután sem lesz másképp. És ne rakjanak bele dízelt, nem érdekel a keménytetős (bocsé, mégis), de ha lesz turbós, na vele azért még randevúznék egyet.

Kántor István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK