Talmácsi kilencedik az első időmérőn

2006.06.16. 15:03

Talmácsi Gábor a kilencedik legjobb időt érte el a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság hetedik futamán, a Katalán Nagydíjon, a pénteki első időmérő edzésen, Barcelonában. A másik magyar induló, Tóth Imre a 25. lett.

Az edzésen Talmácsi tavalyi klubtársa, a finn Mika Kallio (KTM) volt a leggyorsabb, míg a második időt a címvédő svájci Thomas Lüthi (Honda) érte el.

A harmadik az olasz Michele Conti (Honda) lett. A rajtsorrend a szombati, második időmérő edzésen dől el.

A barcelonai futammal kezdetét veszi az az időszak, amikor 5 hét leforgása alatt 4 hétvégén is rajthoz állnak a MotoGP versenyzői. Talmáék szerdán utaztak ki a katalán városba, ahol remek idő fogadta őket.

A technikai jellegű találkozókon túl csütörtök délután jutott ideje Talmának és managerének, Stefanónak arra is, hogy kikapcsolódjanak egy kicsit és bemenjenek a városba. Péntektől azonban ismét a munkáé a főszerep.

A péntek délelőtti szabadedzésen Gábor 4. helyen végzett. Nem erőltette, hogy még jobb pozíciót szerezze nemg, mert akkor még sok probléma volt a beállítással. Az időmérőn az első 10 percben még száraz volt a pálya, majd jött egy hirtelen eső, ami ebben a szezonban már nem először zavarta meg a 125-sök edzését.

Talma is kint volt a pályán és elmondása szerint nehéz volt eldönteni, hogy valójában mennyire csúszik az aszfalt, majd egyre jobban vizes lett a plexije és ő is kiment a boxba. Végül kb. 70 százalékos teljesítménnyel a 9. helyen zárt.

"Az időmérőn jött egy váratlan eső, így elmaradtak az eredmények a délelőttiektől. Remélem, hogy holnap nem fog esni és sikerül javítani a mai eredményeken, mindenképpen optimista vagyok a hétvégét illetően. Megérkezett a csapathoz az új szakember is, nagyon bízok benne, hogy gyümölcsöző lesz a közös munka. Az apriliásokkal ugyan nehéz lesz felvenni a versenyt száraz pályán, de minden tőlem telhetőt megpróbálok majd." - nyilatkozta Talmácsi Gábor az időmérőt követően.

Eredmények, 1. időmérő edzés, 125 kcm:

1. Mika Kallio 1:57.275 p
2. Thomas Lüthi 1:57.739
3. Michele Conti 1:58.061
...9. Talmácsi Gábor 1:58.675
...25. Tóth Imre 2:00.591

Forrás: MTI/Faster Management

KAPCSOLÓDÓ CIKK