Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság harmadik versenyhétvégéjét rendezik, a hungaroringi Material Kupára vasárnap is feltétlen érdemes kilátogatni. A szombati kánikulában izgalmas meccseket láthattunk, gyönyörű kocsikat, hangosakat, sebeseket is.

Hogy mit kell tudni a hétvégi, hungaroringi Material Kupáról? Itt mindent megtalál. És akkor egy röpke szombati beszámoló: a Suzuki Swift Kupában Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.) mindössze 12 ezredmásodperc különbséggel nyert a csapattárs Hatvani Bálint előtt, s ezzel őrzi idei mogyoródi veretlenségét. Akárcsak Kiss Norbert a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában, azzal a nem kis különbséggel, hogy a Proex AMSE ifjú titánja konkrétan ötből ötnél tart, százszázalékos. A tüzes, borulással, ütközésekkel, Safety Carokkal tarkított viadalon a korábbi bajnok Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft.) lett a második, Gál Szabolcs (Servo Motorsport Kft.) a harmadik. Egy mondat erejéig még vissza a Swifthez: ott dr. Grigalek Gábor (Proex AMSE) nyakába akasztották a bronzérmet -most nem V6-os Cliójával állt rajthoz.

Forrás: Duen

DuEn-képek a Material Kupáról

Az Opel Astra Classic Kupában szokás szerint Molnár Zoltán volt a leggyorsabb J.B. Motorsportos kollégái, Virágh István és Szamosvári Béla előtt. A megannyi külföldinek hála rendkívül népes kis- és nagytúrában is komoly adok-kapok alakult ki, Orfűt, a hegyiversenyt követően pályán is bemutatkozott a BOVI Motorsport Porsche-alapú, épített Silverstingje. A gyorsasági szakágvezető Zengő Zoltánnal a volánja mögött pedig megtette első versenykilométereit a vadiúj, meseszép, csúcstechnikás és igen gyors Seat Leon Supercopa. Palik László is hasonló, csak korábbi géppel körözött. Ahogy régebben, ezúttal is jöttek szomszédok DTM-közeli Mercivel, Audival, az olasz F3000-esek tempóját, de legalábbis hangját meg nyilván a környék minden egyes lakója "élvezhette".

Forrás: Duen

DuEn-képek a Material Kupáról

És élvezheti vasárnap is. A Főnix Motorsport Egyesület szervezte Material Kupára a belépés ingyenes, de díjtalanul lehet buszozni is az Árpád híd pesti hídfője és Mogyoród között. A fővárosból 8-11 között óránként, vissza 13.30-tól 17.30.ig. A vasárnapi program:

09:00 - 09:30 Suzuki Kupa (OB V.kat) 2. időmérő edzés
09:45 - 10:15 Túrakocsi F csoport + Zóna H csoport 2. időmérő edzés

10:40 - 11:15 Shell V-Power Racing Renault Clio (OB IV. kat.) 2. verseny, 14 kör
11:45 - 12:20 Túrakocsi N, A csoport + Zóna N, A csoport + Opel Astra 2. verseny, 14 kör
12:50 - 13:25 Euroseries 3000 2. verseny, 15 kör
13:55 - 14:30 Forma autók (OB II. kat)+ Zóna forma autók 2. verseny, 14 kör
15:00 - 15:35 Túrakocsi F csoport + Zóna H csoport 2. verseny, 14 kör
16:05 - 16:40 Suzuki Kupa (OB V.kat) 2. verseny, 14 kör