Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság harmadik versenyhétvégéje érdekes vasárnapi futamokkal ért véget. Folytatás két hét múlva.

A hungaroringi Material Kupán Suzukival ismét a Zengő Motorsport Kft. két fiatalja, Michelisz Norbert és Hatvani Bálint csatázott az első helyért, végül Pápai László (Proex Motorsport) győzött. Történt, hogy az utolsó kanyarban Michelisz és Hatvani összeakadtak, előbbi tán kilökte utóbbit, 15 mp-es büntetést kapott, s csak ötödik lett. Nyert a nevető harmadik, azaz Pápai, második Hatvani, és felfért még a dobogóra az orfűi hős, Vida János (Zengő) is. Tény, hogy a bajnokságnak jót tett a felfordulás, Michelisz így nem szakadt el annyira.

Michelisz Norbert (a felügyelőtestületi döntés után): "Belátom a hibám. Nem akartam elrontani Bálint versenyét. Szerintem ugyanaz volt, mint tegnap. Én lendületből jöttem, kívülről tudtam fordulni, Bálint belül volt, és kisodródott. Nyilván ő próbálta védeni az ívét. Párhuzamosan mentünk, és egyszer csak összeértünk. Tényleg nem volt benne semmi szándékosság, sajnálom, hogy elrontottam ezzel a versenyét."

Forrás: [origo]

Hatvani Bálint (b) és Michelisz Norbert

Hatvani Bálint: "Mindkét nap elvesztettem a célegyenesben, nagyon el vagyok keseredve. Fogalmam sincs, min múlott, de nem is fontos, nem én nyertem, ez a lényeg."

Pápai László: "Nagyon jó volt. Legfőképpen annak örülök, hogy testközelből nézhettem a csatát, tegnap nem volt erre módom. Hátulról nézni, ez elég kemény. Nagyon ügyesek a fiúk, övéké a jövő. Én csak autóztam velük. Úgy könnyű, ha van aki húzzon."

A cliósok meccse bezzeg lefutottnak tetszik. Kiss Norbert (Proex) hatból hatnál tart, előnye óriási. Legnagyobb riválisát, Wéber Gábort (Zengő) ezen a versenyen Gál Szabolcs (Servo Motorsport) kiforgatta, Wéber nagy hajrával csupán nyolcadikként ért célba. Gál kiesett. Csapattársa, Bárkovics is. Kiss Norbi mögött második Czollner Gyula, harmadik a szintén zengős, pályafutása legjobb eredményét elérő Déri Tamás lett.

Kiss Norbert: "Kár, hogy a Gabit már közvetlenül az elején kilökték, mert jót csatázhattunk volna. Most az autóval is egyenesbe jöttünk, eltaláltuk a beállításokat erre a melegre is. Az első körökben nem is tudott a Gabi utánam jönni úgy, mint tegnap. Reméltem, hogy most újra le tudjuk játszani a tegnapi meccset, kár, hogy így történt. A bajnokságban is óriási előnyöm lett, mert a Gabi csak nyolcadik lett, és nem kapott túl sok pontot. Sajnálom, hogy így történt."

Forrás: Duen

DuEn-képek a Material Kupáról

Czollner Gyula: "Úgy néz ki, van egy alapszabály a Ringen. Mindig a harmadik helyről rajtolok, és mindig el is rontom. Egyszerűen nem tapad a gumi. Már kipróbáltam minden fordulaton, de elrontom egyfolytában, és a Bárkovics Zoli rendszeresen már egy autónyival előttem van, mire az első kanyarhoz érünk. A Zolit vissza tudtam előzni a sikánnál, a Gábor pedig valamiért nagyon lassú volt az első körben, és a Szabival elkezdtek vívni. Én is ott voltam mögöttük, és láttam, hogy a Szabi kiforgatta a Gabit. Nem akarom azt mondani, hogy szokásához híven, de valamiért nem érzi, hogy a pályaautózásnak van egy bizonyos határa, amikor az ember elemeli a gázról a lábát. Aztán elkezdtem én támadni a Szabit, megkapta tőlem, amit ő adott a Gabinak, de én elvettem a gázt. Ha tovább nyomom, én is beleállítom őt a palánkba. Folyamatosan szakadtak le az autójáról az alkatrészek, és a célegyenesben meg tudtam előzni. Ekkor már gyakorlatilag vége volt a versenynek. Az autóm rettenetesen fordul, a futómű el van ütve, de ez benne van."

Déri Tamás: "A harmadik körben elkezdett forrni a vizem, majdnem kiálltam. Örülök, hogy úgy döntöttem, bennmaradok a versenyben. Ameddig ki nem esett  Bárkovics, addig jót vívtunk. Örülök! Igazából azért sikerült, mert most született a kislányom! Ez az övé."

Gál Szabolcs: "Szerintem Gabi volt a hibás, mert elrontotta a kettes kanyart, és én csak nagyon szűken tudtam fordulni. De a kijáratnál már kifelé sodródtam, ő meg a rázókőről olyan lendülettel jött vissza, hogy hiába vettem el a gázt, egyszerűen iszonyatos sebességkülönbséggel egymásnak csapódtunk. Én nem számítottam arra, hogy ilyen szinten visszarántja az autóját, és abban a pillanatban, amikor összeértünk, megforgott. Nekem elütötte a jobb első futóművemet, és eddig bírta a féltengely. Mindkettőnk versenyének annyi, egy ilyen banális hülyeség miatt."

Wéber Gábor: "Összeakadtunk Szabival. Ő is máshogy látja, én is máshogy. Ez az, amit úgy sem fogunk megbeszélni soha. Most kidühöngöm magam. Kiforgatott a második körben. Szerinte túl hamar vágtam át keresztben, én úgy gondolom, én voltam elöl, enyém volt az ív. Szerintem ilyenkor vigyáznunk kell egymásra. Tegnap én vigyáztam a Norbira, amikor olyan szituban voltunk, hogy összeértünk. Állhattam volna a gázon, kiforgathattam volna, de persze nem tettem meg, velem meg természetesen ugyanez megtörténik. Nem tudok erre mit mondani. Ebben az évben minden megtörténik, már csak villám nem csapott belém menet közben. Semmivel sem vezetek rosszabbul, mint eddig, kívülről meg úgy nézek ki, mint egy idióta. Lehet, hogy fordítva kéne beülnöm, vagy jobbra kéne tenni a kormányt. Most nem vágyom Parádra, de majd kialszom. Rollerrel szívesebben mennék, mint autóval."

Az Opel Astra Classic Kupában mint mindig, ezúttal is Molnár Zoltán diadalmaskodott J.B. Motorsportos társa, Virágh István előtt. Harmadik Pap Zoltán (Főnix MSE) lett. A Wankel csoportban, az RX-8-as Mazdák meccsén Kincses István (VS Motorsport), az A csoportban Kavecz István (BMW Team Hungary, BMW M3), az N csoportban Butyka György (BMW Team Hungary, BMW M3), a Formaautók versenyében az izraeli Chanoch Nissany (Szász Racing Team, Dallara WL3), az F csoportban Bódis Kálmán (BOVI, Porsche 996) győzött.

Folytatás hegyen, Parádon, június 30. és július 2. között.