Péntek-en és szombaton az országos ralibajnokság negyedik, murvás futamát rendezik Szombathely környékén. Cikkünkben ingyenesen letölthető itinert is talál minden fontos információval, térképekkel.

Murva (Duna-rali) után és murva (Veszprém-rali) előtt murva: Szombathely-rali, vagy hivatalosan OTP Garancia Rallye, az idei negyedik meccs, a verseny össztávja 405,25 km, ebből 13 szakaszra bontva 131,40 km a gyorsasági. Rajt péntek reggel kilenckor, finis szombat délután három óra körül.

Azt ugye már mindenki tudja, hogy Jan Kopecky személyében sztárvendége is lesz a versenynek, a cseh tehetségé az egyes rajtszám, legjobb eredménye egy ötödik hely az aszfaltos Katalán raliról. Gépjárműve: Skoda Fabia WRC, navigátora Filip Schovanek.

"Nagyon gyorsak a pályák" - állapította meg Kopecky a bejárást követően. "Olyanok, mint a finnországiak, csak kicsit keskenyebbek, és hiányoznak az ugratók. A taktika egyértelmű, nyomni kell a gázt és nem várni az ellenfelek idejére. No és persze nem hibázni, ezek a pályák nem bírják el a hibákat."

Naná, hogy az egyik legnagyobb kérdés, mit ér a technika, az ügyesség és a vb-tapasztalat a helyismerettel, a szintén nem fakezű magyar menőkkel, illetve hát a nem sokkal gyengébb autókkal szemben.

Ott lesz a rajtnál a hétszeres bajnok ifj. Tóth János (Peugeot 307 WRC), aki két futamgyőzelemmel (Miskolc, Duna) a háta mögött érkezik Szombathelyre, s vezet is az összetettben. Második az Egerben diadalmaskodó Benik Balázs (Ford Focus WRC), harmadik, harmadik Spitzmüller Csaba (Ford Focus WRC), a Szombathely-rali tavalyi első helyezettje.

WRC-vel indul még Turi Tamás (Skoda Fabia) és Tagai Tamás (Skoda Octavia), akiknek ebben a szezonban eddig semmi nem sikerült, Vizin László (Toyota Corolla), aki rendre jó helyezéseket szállít, Herczig Norbert és a nevezési lista szerint Kiss Ferenc is egy-egy régebbi Subaru Imprezával.

Forrás: Duen

Többezer DuEn-kép a Duna-raliról

A8-ban a múltkor hatalmasat bukó Asi nem lehet most ott a rajtnál. Távollétében az egyaránt Mitsubishit gyűrő Turán Frigyes, Botka Dávid és Angyalfi Károly nagy csatájára lehet számítani a kategóriában. N4-ben (ugyancsak Lancerrel) Szabó Gergő, Botka Krisztián, Matics Mihály a legnagyobb esélyesek. S1600-ban Bútor Róbert (Suzuki Ignis) és Kakuszi Zsolt (VW Polo) mellett Ollé Sasa, ifj. Ranga László és Keller Péter Suzukival, Pálinkás Zsolt Volkswagennel hajt.

De a kisebb kategóriákban versenyzőktől, mindenkitől nagy harcot és látványos autózást remélhetnek a sportág szerelmesei. S hogy mindent időben tudjanak, íme DuEn itinere a szokásos infótengerrel, térképekkel, Benik Balázs pályaajánlóival - erre tessék!