Halálos balesetet szenvedett egy helyszínbejárást és pályaépítést végző műszakimentő-gépkocsi vezetője, míg az autó egyik utasa súlyos, másik kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett a Szombathely-rali forgalomtól elzárt útszakaszán, a Vas megyei Dozmat közelében  - közölte az MTI-vel a rendőrség. A versenyen amúgy ifj. Tóth János (Peugeot 307 WRC) vezet.

"Az autó felborult, a benne ülők pedig beszorultak a roncsba" - tájékoztatott Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, hozzátéve: a sofőr a helyszínen életét veszítette, a sérülteket a mentők kórházba szállították, egyiküket mentőhelikopterrel vitték a fővárosba.

A műszakimentő-gépkocsi azért vonult ki a helyszínre, mert utasai egy bedőlt fát akartak eltávolítani az útról, ám mielőtt odaértek volna, bekövetkezett a baleset. A szervezők tájékoztatása szerint a tragédia miatt a harmadik gyorsasági szakaszt nem rendezték meg.

Az ob negyedik futamán az első nap (5 gyorsasági) után a pontversenyben éllovas, bajnoki címvédő ifj. Tóth János, Bahor Bea kettős (Peugeot 307 WRC) vezet.

Őt követi 7,8 mp-es hátránnyal Benik Balázs és Varga István (Ford Focus WRC), majd 11 mp lemaradással a vb-résztvevő, cseh Jan Kopecky és Filip Schovanek (Skoda Fabia WRC).

Forrás: MTI

Vasárnap további hét mért szakasszal fejeződik be a verseny.

(MTI/origo)