Talmácsi tizenegyedik Assenben

2006.06.24. 12:50

A250 köbcentisek versenyével a bajnokság érdekesebb lett, azonban ezt magáról a versenyről nem lehetett elmondani, ugyanis az első körben történt baleset-sorozattól eltekintve, versenyzés szempontjából többnyire eseménytelen futam volt a holland pályán.

A polo pozícióból induló spanyol Jorge Lorenzo könnyedén nyerte a versenyt nyolc másodperccel Alex De Angelis előtt, míg a harmadik helyre Andrea Dovizioso jött be a Hondájával. Ezzel Lorenzo kilenc pontot hozott Doviziosón, így már csak 16 pont a hátránya az olasszal szemben. Mögöttük Alex Debont intették le negyediknek a magyar színekben motorozó Roberto Locatelli előtt,

Végeredmény 250 köbcenti:
1. Jorge Lorenzo, Aprilia
2. Alex De Angelis, Aprilia
3. Andrea Dovizioso

Királykategória rajtrácsán nem volt ott a múlt heti tömegbaleset okozója és egyik legnagyobb vesztese, Sete Gibernau, akinek eltörött a kulccsontja, így jó pár versenyt ki kell még hagynia. A hétszeres világbajnok Valentino Rossi ott volt ugyan az indulók között, ám az első edzésen elszenvedett sérülései miatt csak az utolsó, 18. helyről vághatott neki futamnak.

A végeredmény érdekes felállást hozott, ugyanis a versenyt az amerikai Nicky Hayden nyerte meg, második Shinya Nakano lett, míg a dobogó harmadik fokára Hayden csapattársa, Daniel Pedrosa állhatott fel. A sérüléssel bajlódó Rossi végül a 8. helyre tudott befutni. A múlt heti tömegbaleset másik két sérültje, Marco Melandri a 7., míg Loris Capirossi a 15. lett.

Végeredmény MotoGP:
1. Nicky Hayden, Honda
2. Shinya Nakano, Kawasaki
3. Daniel Pedrosa, Honda

[origo] / motogphirek.hu

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK