A Volkswagen-konszernhez tartozó Audi 2008-ban fogja bemutatni egyik legnagyobb darabszámban eladott modelljének következő generációját. Az új A4-est a sportosság jegyében rajzolják át.

A négykarikás márka gőzerővel dolgozik a modellpalettájának felfrissítésén, illetve kibővítésén, hogy olyan szegmensekben is ott tudjon lenni, ahol korábban nem képviseltette magát. Ennek szellemében az óriási Q7-es szabadidőautó egy kisebb testvért kap Q5-ös néven, de készülőben van egy kupé-limuzin keverék, az A7-es és az R8 névre keresztelt szupersportautó is hamarosan a szalonokba kerül.

A jelenlegi modellek közül az A8-as következő generációját csípték el eddig tesztelés közben, ám a hírek szerint az új A4-est is javában hegesztik a németek, hogy 2008-ban már ott tudjon csillogni a Genfi Autószalonon. A képen látható modell ugyan még csak fantáziakép, ám az Audi jelenlegi formatervezési irányvonalát figyelembe véve, a végeredmény valami hasonló lehet. A gyártól eddig kiszivárgott információk alapján az új A4-es sokkal sportosabb lesz, mint a jelenlegi modell, stílusában olyan típusokra hajaz majd, mint az új TT vagy a Roadjet.