A Chrysler-csoport feje, Tom LaSorda a múlt szombati, daytonai NASCAR-viadal előtt bejelentette, hogy a Dodge 2008-ban piacra dobja a januári Detroiti Autószalonon bemutatott Challenger-tanulmányt.

Régóta pletykálták, immár hivatalos: visszatér a legendás Dodge Challenger. A kultautó legújabb "kiadása" a januári Detroiti Autószalonon mutatkozott be tanulmányként, visszatérése 2008-ban esedékes; Tom LaSorda, a Chrysler-csoport első embere a július 1-jén rendezett daytonai NASCAR-viadal előtt jelentette be, hogy zöld utat kapott a modell, így 35 évnyi kihagyás után visszatér a piacra.

A nagy amerikai autós szaklapok későbbre várták a bejelentést, a jó hír korai szétkürtölése szerintük azért történt, hogy a Chrysler egy kis pezsgést csináljon a Dodge körül, imígyen becsalogatva a potenciális vevőket a szalonokba. Az elképzelés már csak azért is logikus, mert a Dodge a hétvégén új reklámkampányt indított, amelynek része természetesen, hogy az ügyfelek nagy-nagy kedvezménnyel vásárolhatnak meg egyes modelleket.


A Detroitban kiállított Challenger 6,1 literes, 425 lóerős, V8-as HEMI-motorral készült, a szériaváltozat is csak nyolchengeres erőforrásokkal lesz megvásárolható. Az árról egyelőre annyit sikerült kideríteni, hogy "kicsivel a jelenlegi Mustang felett lesz".