Felfrissül a Mercedes A és B osztály

Három éven belül megújulnak a Mercedes kisautói, az A és B osztály, az új modelleknek az eddiginél több nyereséget kell termelnie.

A Mercedes nem teljesen elégedett kisautói, az A és a viszonylag jól menő B osztály eladási adataival, ezért három éven belül mindkét modellt felfrissíti. A két kicsi számára közös alap készül a költségek lefaragása végett, ennek ellenére mindketten maradnak, akik voltak.

A B osztály így megtartja egyterűs vonásait, sőt, még rá is erősítenek erre, az autó formavilága emiatt kicsit Volkswagen Touranos lesz. A hírek szerint az új modell nemcsak tágasabb lesz elődjénél, de kényelmesebb is, s természetesen finomabb anyagokat használnak majd a beltér kialakításához.

B Klasse

A menetdinamikailag sok hátránnyal járó dupla padlós koncepciót egyébként dobja a Mercedes, az új A osztály is hagyományos karosszériát kap. Az utód emlékeztet majd a jelenlegi generációra, ám rövidebb és laposabb lesz, s a számítógépes grafika szigorúságát elnézve, nem egy tipikus női autót akarnak csinálni belőle.

A Klasse

Mindkét modell motorházteteje alá új motorgeneráció kerül, a négyhengeres, közvetlen befecskendezéses benzines és dízel hajtóművek 1,8-2,2 literes változatban lesznek elérhetőek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK