Új külsőt kap a Mercedes C osztály

A legnagyobb darabszámban fogyó Mercedes legújabb generációja jövőre mutatkozik be hivatalosan, de már most meg lehet nézni, hogy mire számíthatunk a genfi premieren.

Az új C osztály lehetséges fizimiskáját rakta össze az dél-afrikai Wheels24 autós szaklap az eddig megjelent kémfotók, illetve a gyártól kiszivárgott információk alapján. A kép tanúsága szerint a jövő évi Genfi Autószalonon bemutatkozó C osztály szakít a kereklámpás irányvonallal és jóval sportosabbra veszi a figurát. A masszív orrész és minimális első túlnyúlás egyértelműen a fő riválisnak tekintett 3-as BMW-t próbálja lepipálni, akárcsak a kupészerűen ívelt tetővonal.

A sportos külső természetesen mit sem ér megfelelő erőforrások nélkül, ezért a limuzinba és a kombiba (2007 őszétől) a C 180-ból, illetve a C 200-ból ismert, négyhengeres, kompresszoros motorok kerülnek alaposan felpumpált teljesítménnyel, a hathengeres 230, 280 és 350-es erőforrások közvetlen befecskendezéssel érkeznek. Csúcsmodell a C 63 AMG lesz.

Dízelből 200, 220 és 320 CDI lesz választható, mindegyik De-Nox-Kat rendszerrel felszerelve, a nitrogénoxid-kibocsátás csökkentése végett. A középső dízelt 2009-ben új 2,2 literes négyhengeres váltja fel, amely a jelenleginél jóval erősebb lesz (150 LE -> 204 LE).KAPCSOLÓDÓ CIKKEK