Hivatalos képek a Seat Leon Cupráról

Egyelőre csak virtuálisan, de lehullt a lepel az új Seat Leon Cupráról, hivatalos premier jövő héten a Londoni Autószalonon.

Nemrég egy előzetes formájában a Seat már megmutatott valamit az új Leon Cuprából, mostanra megérkeztek az első hivatalos fotók is. Pedig a premier még odébb van, jövő héten, a Londoni Autószalonon esedékes, de legalább addig is lehet emésztgetni a formát.

Ami különben igazán ütős lett, hála a méhsejtmintás, agresszív első köténynek, amelyben a ködlámpák természetesen integráltan csücsülnek. Hátul tetőspoiler és polírozott, ovális kipufogóvég díszeleg, hangsúlyozva a sportos karaktert.


A Leon Cupra alá 18-as felniket tolt a Seat, a benti kagylóüléseken vörössel varrva virít a Cupra-felirat. A Seat technikai adatokat egyelőre nem közölt az autóról, ezzel megvárja a londoni bemutatót, az előzetes hírek alapján azonban már sejteni lehet, hogy a motorháztető alá a 2.0 TFSI erőforrás 240 lóerős változata kerül.


A Leon Cupra várhatóan 6,4 másodperc gyorsul majd 100 km/órára, a szalonokban pedig minden bizonnyal még idén megjelenik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK