A méregdrága Veyron kupé után ezúttal egy targatetős változattal lepi meg a világ leggazdagabb autórajongóit a Bugatti. A 2008-ban érkező üvegtetős modell ára állítólag 1,9 millió dollár körül lesz.

A Bugatti Veyron mind árával, mind teljesítményével sok rekordot állított már fel, így nem is csoda, hogy a Volkswagen csoporthoz tartozó autógyár egy újabb bőrt húz le a csillagászati összegekből kifejlesztett modellről. A targa kivitel az eddig kiszivárgott információk szerint 2008-tól lesz rendelhető 1,9 millió dolláros áron.

Ezért a pénzért nem csupán a Veyronba zsúfolt elképesztő műszaki tartalmat kapja meg - az anyagi gondokkal feltehetően nem szűkölködő - kedves vevő, hanem egy csinos üvegtetőt is, amit bármikor kivehet, ha kedve szottyan egy kis hajborzolós száguldáshoz. A speciális technikával hajlított tetőszerkezetet állítólag az a Webasto nevű német cég fejleszti, amely a Volkswagen Eos összecsukható tetejét is szállítja.

A kivehető üvegtető egyetlen hátránya, hogy nem fér el a Veyron belterében, így azt otthon kell hagyni a garázsban. A futó záporok ellen egy kis elhúzható vászontetővel lehet védekezni, ami alapesetben napellenzőként funkcionál. A tető elhagyása miatt a Veyron karosszériáját több helyen meg kell erősíteni, ám a súlytöbbletet pillekönnyű szénszálas elemek alkalmazásával orvosolja a gyár az ajtók, vagy például a motorháztető esetében.