Több ponton is változhat a KRESZ a közeljövőben, ha elfogadják azt az előzetes munkaanyagot, amely a Világgazdaság birtokába került. A módosítások többsége a közlekedésbiztonságon próbál javítani.

A módosítások közül a legtöbbeket az az új szabály érintheti, amely kötelezővé tenné lakott területen kívüli úton, éjszaka és rossz látási viszonyok között a gyalogosok és a kerékpárosok részére a fényvisszaverő mellény használatát. Az intézkedés célja a közlekedésbiztonság javítása, akárcsak a munkaanyag számos más javaslatának.

Ezek közül több a biztonsági öv használatát érinti. Így megszüntetnék az egy ülőhelyen utazó két gyermek esetében a gyermekülés jelenlegi használatmentességét, illetve kötelezővé tennék a lakott területen kívül közlekedő autóbuszokon az ülésekhez beszerelt biztonsági övek használatát. A csoportos gyermekszállítást végző iskolabuszokban is igénybe kellene venni a biztonsági övet, illetve a gyerekülést.

Számos pontosítást és kiegészítést is szükségesnek tartanak a KRESZ-ben. Ezek közé tartoznak például a nagyméretű járműveket kísérő, biztosító járművekkel kapcsolatos szabályok, a vasúti átjárók megközelítésére vonatkozó sebességi előírások. Javasolják továbbá, hogy lakott területen kívül - az indokolatlan előzési helyzetek megszüntetése érdekében - 3500 kilogramm össztömegig valamennyi gépkocsinál azonos legyen a sebességhatár. Jelenleg ez 2500 kilónál van meghúzva, azaz csak addig lehet azonos sebességgel közlekedni, az ennél nagyobb össztömeg esetén - a lakott területet kivéve - pedig lassabban - olvasható a Világgazdaság összeállításában.