Pénteken és szombaton rendezik meg a rali-ob hatodik, utolsó előtti futamát: a pontversenyben élen álló ifj. Tóth Jánosnak elég egy második hely ahhoz, hogy begyűjtse nyolcadik abszolút bajnoki címét.

Töltse le DuEn itinerét!

A 20. Michelin-Budapest-ralival egy időben rendezik meg a tízszeres szorzójú FIA Európa-kupa-futamot, amely vasárnap fejeződik be.

Az ünnepélyes rajtceremóniát a Parlament előtt bonyolítják péntek 16:30-tól, majd újításként ezúttal a Városligeti Műjégpályán 17 órától rendezik meg a prológot - derült ki a Budapesten tartott keddi sajtótájékoztatón.

Szombat reggel 7 órától már a hagyományos gyorsasági szakaszokkal folytatódik a száguldás - csupa aszfaltos pályán - Zagyvaróna, Parádsasvár, Mátrakeresztes, Salgótarján és Mátraszentimre környékén. Ezen a napon összesen 11 mért szakaszt bonyolítanak le, a viadal késő délután - két gyorsaságival - a Hungaroringen ér véget.

Vasárnap reggel fél nyolctól már csak az Európa Kupán és a rali 2-ben induló autók indulnak, és mind a nyolc szakaszt a mogyoródi pályán kívül és belül bonyolítják le. Az ünnepélyes díjkiosztó 18 órától a Városligeti Műjégpályán lesz.

"A második hely is elég lenne a végső sikerhez, de én természetesen nyerni szeretnék" - mondta a hétszeres bajnok ifj. Tóth János. "A pályákat már bejártuk, alig várom, hogy kezdődjön a verseny."

A Budapest-ralira összesen 202 nevezés érkezett.

Az ob élcsoportja a hatodik futam előtt:
1. ifj. Tóth János (Peugeot 307 WRC) 90 pont
2. Benik Balázs (Ford Focus WRC) 62
3. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer '05 WRC) 59

Forrás: Duen

A további menetrend:
szeptember 15-17.: Mecsek-rali