Az új BMW X5 ugyan csak a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be, a modellről már most nyilvánosságra kerültek az első képek és információk.

Rengeteg kémfotó után immár hivatalos képeken is megcsodálható az új BMW X5, amely az előzetes híreknek megfelelően valóban nagyot nőtt: az eddigi 4,65 helyett 4,85 méter hosszú, szélessége pedig 1,87-ről 1,93 méterre hízott. Nem meglepetés, hogy az autó formavilága lényegében érintetlen maradt; a vásárlók olyannak szerették a nagy bömöst, amilyen volt, Chris Bangle meg is elégedett néhány alig látható részletmódosítással.


Ennél sokkal fontosabb, hogy a húszcentis nyúlásnak hála hátra egy harmadik üléssort is be lehetett szuszakolni, ráadásul úgy, hogy hétszemélyes üzemmódban a csomagoknak még 200 liternyi hely jut. Öt személlyel számolva a csomagtartó 620 literes, a középső pad lehajtogatásával 1750 literes raktér nyerhető.


A BMW X5 kezdetben háromféle motorral lesz kapható, az alapmodellbe a háromliteres, 265 lóerős V6-os kerül, amely 8,3 másodperc alatt gyorsítja százra a termetes testet. A másik benzines 4,8 literes, 367 lóerős V8-as, amely mindössze 6,5 másodperc alatt futja a százat. A háromliteres dízelmotor 272 lóerős, nulláról százra 8,1 másodperc alatt gyorsul.


Az új X5 hivatalosan a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, a szalonokba valamikor 2007 elején kerül.