Talmácsi Gábor a hetedik időt érte el a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság 12., csehországi futamának pénteki első szabadedzésén, Brnóban.

Tóth Imre, a géposztály másik magyar versenyzője a 21. lett. "Mindent egybevetve, remek kis tréning volt, és nagyjából a motor is rendben muzsikált - mondta az MTI-nek a Hondával versenyző Talmácsi. - A gép elejével és a váltóval ugyan akadt egy kis gond, de azt hiszem, ezt majd rendbe hozzák a szerelők. Nagyon szeretem ezt a pályát, régi kedvencem, biztos vagyok abban, hogy a mostani eredményen még bőven tudok majd javítani."

A tréning legjobbja Mika Kallio volt, aki a KTM-istállóban tavaly még együtt versenyzett a magyar motorossal és vb-ezüstérmes lett Talmácsi előtt. A finn maradt a csapatnál, míg "Talma" Hondára váltott. A jelek szerint egyelőre Kallio járt jobban.

A vb-pontversenyben a nyolcadliteresek között az Apriliát irányító spanyol Alvaro Bautista vezet 205 ponttal, Kallio (141) és az olasz Mattia Pasini (Aprilia, 137) előtt. Talmácsi a kilencedik (65 p), Tóth Imrének viszont egyelőre még nem sikerült pontszerző helyen végeznie.

A pálya környékén, az utakon egyelőre még nincs nagyobb tumultus, a gyönyörű idő ellenére csak kevesen baktatnak felfelé az Automotodrom Brnóra. Az előrejelzések szerint azonban délután már minden benzingőzzel "fertőzött" rajongó idejön. Hisz ez a motorsport egyik Mekkája.

Eredmények, 125 kcm, 1. szabadedzés:

1. Kallio 2:10.174
2. Pesek 2:10.352
3. Gadea 2:10.744
...7. Talmácsi 2:11.017
...21. Tóth 2:12.190