A debütáló örkényi versennyel folytatódott az autós gyorsasági országos bajnokság. Az Euroring hegyi rendezésű futamai után úgy tűnik, megvan a Suzuki Swift Kupa bajnoka, a cliósoknál viszont nyílt lett a csata. Még "másfél" meccs van hátra, mind a Hungaroringen.

DuEn-képek Örkényből

Az OB kilencedik és tizedik versenyét, a Skyguard Kupát rendezte a HB ASE a hétvégén az Euroringen, zárt pályán, de hegyi lebonyolításban. Örkénybe először látogatott a mezőny, a helyszín remekül vizsgázott. Egy és háromnegyed kör, picivel több mint 4 km volt egy futam távja a szűk és poros aszfaltcsíkon, s hogy ne lehessen levágni a fordulókat, mindenhová gumibálákat állítottak. Volt is ebből némi vita, végül persze maradt a figyelmeztetés: aki csak meg is legyinti a gumibálát, 5 mp-es büntetést kap. Ha meg lesodródik, vége a versenyének, hiszen a kavicságyból kábé lehetetlen kikecmeregni.

Nos, a versenyeken aztán kevesebb volt a galiba, mint ahogy azt várni lehetett, a népes mezőny remek (napos, száraz) időben kevés hibával száguldozott az óra (és egymás) ellen. A Mobil1 Opel Astra Kupában szokás szerint mindkét nap Molnár Zoltán (J.B. Motorsport) győzött, s ezzel már most bajnok. Az A csoportban Kavecz István (BMW M3, BMW Team Hungary), az N-ben Ficza Ferenc (Honda Integra Type-R, Mogul Autósport), a Wankelben Assenbrenner Tibor (Mazda RX-8, VS Motorsport) diadalmaskodott.

Az F csoportban szombaton Bódis Kálmán (Porsche 996, Bovi Motorsport) uralkodott a papírforma szerint, vasárnap bezzeg rontott, s így a raliból átnéző Asi (Mitsubishi Lancer Evo VI, V-Max Asi Rallye Club) győzhetett. Egy másik ralisnak, Tárnok Tamásnak (Renault Mégane, TT Racing ASE) a bronz jutott.

A Forma autósoknál szombaton Pödör Balázs (Formula Renault 2000, Patkó AMSE) még verte Chanoch Nissanyt (Nissan WRL, Szász Racing Team), vasárnap aztán fordult a kocka, s ezzel Nissany a bajnoki címet is bebiztosította.

És akkor a legizgalmasabb sorozatokról, a márkakupákról: az elsőéves Suzuki Swift Kupában mindkét nap Michelisz Norbert nyert a Zengő Motorsport színeiben, s ezzel növelte előnyét összetettben a szombaton és vasárnap is csak negyedik Szelényi Alfréd (Proex AMSE) előtt. Akik még dobogóra állhattak az Euroringen: szombaton Bakoss Bence (G-Kart Racing Team SE) kétszer második lett, egy bronz Pápai Lászlónak (Proex AMSE), egy pedig Hatvani Bálintnak (Kecskeméti Motorsport SE) jutott.

Michelisz a legjobb suzukis

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában az volt a kérdés, elkaphatja-e a korábbi bajnok Wéber Gábor (Zengő Motorsport) az idén uralkodó Kiss Norbertet (Proex AMSE), marad-e "értelme" a hungaroringi versenyeknek? Marad! Mindkét nap Wéber volt a leggyorsabb, és mivel Kiss szombaton (egy büntetés miatt is) csupán hatodik, vasárnap második lett, a különbség 18 pontra csökkent.

Egy második és egy harmadik helyezéssel kiválóan teljesített még a hétvégén Bárkovics Zoltán (Servo Motorsport), szombaton a bronzérmet a Clióban újonc Brachna Dávid (J.B. Motorsport) nyakába akasztották.

Folytatás csak Swiftekkel és Cliókkal, a Zengő Motorsport szervezte Skyguard-InterSoft Kupával szeptember 18-án, hétfőn a Hungaroringen, szezonzárás a hónap utolsó, október első hétvégéjén, szintén Mogyoródon.

Szeptember 18-i időterv:

  • 08.00-11.00: átvételek, versenyzői eligazítás
  • 11.30-12.00: Clio edzés
  • 12.30-13.00: Swift edzés
  • 14.00- Clio verseny, 14 kör
  • 15.00- Swift verseny, 14 kör

A Suzuki Swift kupa állása > A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa állása