Crossover-tanulmány a Fordtól Párizsban

2006.09.28. 13:38

Az előzetes híreknek megfelelően a Ford egy másik tanulmányt is bemutatott a Mondeo mellett a Párizsi Autószalonon, az Iosis X a leendő Focus crossover előhírnöke lehet.

A Mondeo kombiváltozata mellett egy másik tanulmány is álldogál a Ford standján a Párizsi Autószalonon, a korábbi Iosis tanulmányra épülő Iosis X egyfelől egy leendő crossover vonalait hivatott bemutatni, másfelől a "mozgásban lévő energiát" demonstrálja. Nem baj, ha nem értik, a lényeg az, hogy az Iosis X egy újabb példa a Ford "kinetic design" elnevezésű formatervezési irányvonalára.


Az Iosis X klasszikus showcar ellentétes irányba nyíló ajtókkal, sok krómmal és egészen egyedi külső tükrökkel, legtöbb megoldását mégis az Iosistól örökölte. Itt-ott visszaköszönnek a Mondeo tanulmány jellegzetességei, például a trapéz alakú légbeömlők.


Természetesen nem valószínű, hogy a (Focus crossover) szériaváltozat(a) hasonló külsővel kerül a boltokba (mondjuk a narancssárgával díszített gumikért kicsit sem kár...), a premier valamikor 2008-ban esedékes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK