Újabb fejezetéhez érkezett a motoros érdekvédelem

2006.10.02. 13:22

Harmincezer aláírás kíséretében átadta petícióját a Miniszterelnöki Hivatalnak a szeptemberi demonstrációt szervező Rrace Mono nonprofit érdekvédelmi szervezet.

A Rrace Mono nonprofit szervezet azért jött létre, hogy a legfontosabb kérdésekben képviselje a motorosokat. A szeptemberi demonstrációt követően csütörtökön átadták a Miniszterelnöki Hivatalban azt a petíciót, amelyet a szervezet fogalmazott meg, és amelyben elfogadhatatlannak tartja a motorosokat hátrányosan megkülönbözető új adónemet, a súlyadó helyébe lépő teljesítményadót.

A petíció továbbá határozott javaslatot tartalmaz a motoros autópálya díjfizetési kategória kialakítására. A külön kategóriának már a koncessziós autópálya-társaságok megalakulása óta volna létjogosultsága, ám mind a törvényalkotók, mind pedig a társaságok arra hivatkoztak, hogy nem gazdaságos a motoros matrica gyártása. Az elektronikus díjfizetési rendszer bevezetésével ez az akadály is elhárulhat az új kategória létrehozatala elől, így a Rrace Mono ismét napirendre hozta a probléma megoldásának sürgető kérdését.

Forrás: [origo]

A szeptemberi demonstráció példamutató módon zajlott, és eddig soha nem látott mértékben hozta össze a motoros társadalmat. A Rrace Mono a megmozdulás szervezésével, illetve a petíció megírásával párhuzamosan aláírásgyűjtési akcióba fogott. Szeptember óta 30 270 motoros írta alá az íveket, amelyeket a csütörtöki petícióátadáskor szintén átnyújtottak a Miniszterelnöki Hivatal képviselőjének.

A Rrace Mono továbbra is feladatának tekinti a kormányzat és a motorosok közötti kommunikáció megvalósítását, ennek keretében egy olyan formanyomtatvány készül, amelyen a motorosok feltehetik, és eljuttathatják kérdéseiket a kerületük, illetve településük polgármesterének, illetve képviselőinek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK