Megérkezett az új Renault Clio RS, és ennek felhőtlen örömére remek sorozatba kezdtünk: bemutatunk egy utcai sportkocsit és egy illő versenyautót szakértő pilótával, belsőkamerás felvétekkel is a lehető legjobb helyen, a Hungaroringen.

Sorozatunk tehát abból áll, hogy - a Racing System segítségével - a Hungaroringen vallatjuk a tesztalanyokat - karekterükhöz, tudásukhoz méltóan. Szakértőnk Vida János, akinek vezetői tudásával, tapasztalatával csak ez nincs tisztában, aki - akár nézőként is - még nem szagolt bele az autós gyorsasági bajnokság benzingőzös levegőjébe. Janika instruktorként, oktatóként is tevékenykedik a versenyzőiskolában.

Első párosunk: az új Renault Clio Sport és a márkakupás "ős". Az utcai autó erősebb, műszakilag fejlettebb, a versenygép persze gyorsabb, hiszen egyrészt könnyebb, másrészt technikája a pályára optimalizálja. Írott tesztet, képeket az RS-ről itt talál. Videónk belsőkamerás része szigorúan amatőr felvétel, de talán nem csupán a sportosoknak jelent igazi különlegességet.

A "köridőkhöz": az autókat rendes beállítás, gumi és guminyomás nélkül, két személlyel, messze nem 100 %-on mutatjuk be. Adalék: a legjobb cliós eredmény a Hungaroringen 2:12 perc...

Forrás: [origo]

Autósmozi: utcai és kupás Clio a Ringen - 14:45 p. > Még több videó