Év Autója: élen a Honda Civic

2006.10.30. 9:43

Úgy két hét múlva lesz meg, hogy melyik gyártó melyik modellje nyerte el a szakíróktól a 2007-es Év Autója-címet. Nálunk, olvasóinknál egyelőre a formabontó Honda Civic a nyerő.

Közel 4000 szavazat érkezett eddig, mi már kifejtettük, szerintünk mi lesz, hogy lesz, most Önökön a sor. Továbbra is várjuk véleményüket - voksukat kicsit jobbra, a fórum és a vizsla dobozok, barátok közt adhatják le, és/vagy írják meg ide, mit gondolnak erről az egész Év Autója-mondakörről.

Ahogy sokan már tették is. Egy olvasónk nemes egyszerűséggel így fogalmazott: "Az év autója a Toyota." No comment. Többen csak egy győztest vagy egy dobogót küldtek, mások ki is fejtették, merre hány méter:

- Ez a manga-korszak lezárulhatna már az autótervezőknél, olyan idétlen formája van mindegyiknek... Alig van olyan autó, amelyiknek megnyerő, biztonságot sugárzó, karakán formája lenne... Ezek egyenesen rondák, szörnyűek!

- Minőség, megbízhatóság = Honda Civic. A többi szóba se jöhet. Másnak is ki kellene próbálni.

CC is lesz a 207-ből > Itt a Citroen új egyterűje

- Az autós élet nagy rajongójának születtem, és mindig szívesen követem nyomon a hasonló eseményeket, mint "az év autója" választás. Mégsem értek valamit. Az "év autója" a legtöbbet vásárolt autóról szólna? Ugyanis előszeretettel járkálom a nyílt napokat és próbálok ki új vagy ráncfelvarrott "gépeket", és sajnos a 2007-es címért még harcoló autók közül egyedül a Honda Civic és az Opel Corsa volt, ami még tetszett is. Vagy ha pl. kategóriák lennének, azt hiszem, az új Volvo S80-as megállhatná a helyét valahol a felső-közép kategória élén. Sport kategóriában azt hiszem, a Mazda MX-5-öt nem nagyon lehet "überelni" sem vezetési élményben, sem felszereltségi szinten, sem ár-élmény arányban. Persze ez csak egy polgártárs véleménye, aki nem főleg küllem alapján ítél. Pl. a Grande Punto egy tipikusan olyan Fiat, ami még kinézetben nem is lenne rossz, de a minőség és élmény, az azt  hiszem, valahol a béka segge alatt... Az én szívem még reménykedik, hogy egyszer majd racionálisabb sorrendet fog a zsűri felállítani, amiben a ferdeszemű és hidegebb éghajlati barátaink új verdái fognak a dobogókon csillogni. Persze addigra valószínűleg már csak hibrid autóink lesznek.

Forrás: [origo]

Puccos 1.4 Sportként teszteltük a Corsát - hamarosan olvashatják

- Az év autója 2007-ben természetesen az 50 éves születésnapját ünneplő Steyr-Puch 500. Puch a márka, Puch vezet, Puchnál jobb csak Puch lehet!

- Egyértelmű (számomra): Honda Civic. Végre valaki mert szakítani a 12 egy tucat formatervekkel...

Forrás: [origo]

Bizony, így befér egy bicaj a Skoda Roomsterbe

- Meglepődnék, ha nem az S-Max vagy a Corsa nyerné el az "év autója" címet. Egyikért sem rajongok, bár mindegyiket jónak találom. Remélem, idén nem egy francia vagy olasz "kiválóság" nyeri meg ezt a díjat. Amennyiben ez így lesz (annak ellenére, hogy nincs a mezőnyben erre esélyes autó), abban az esetben biztosra vélem, hogy a szavazó bizottságban túl sok az elfogult a francia, illetve olasz autók iránt. Tehát olyanok, mint jómagam, csak ez nálam a nemtetszésben nyilvánul meg. Egy olasz/francia gépcsodának sokkal többet kell bizonyítani nekem a kiválóságát ahhoz, hogy el is ismerjem. Hiába is híresek a szépségükről ezen állam szülöttei (autók). Ez nem elég. Nem biztos, hogy egy gyönyörű szőke nő jó az ágyban, ellentétben a visszafogottabb barátnőjével, aki eltörpül külsőleg a mádám mellett, de biztosan több a belbecs, több a bizonyítani akarás, egy aktus alkalmával többet ad a minőségre. Na, rizsát félretéve mindent, csak fancia és olasz autót ne!

Forrás: [origo]

Baromi nagy, kényelmes és praktikus a Ford S-Max

- Fiat Punto. Egyértelműen a legszebb. Stílusos. A riválisokat nézve, mivel elég nagy a kategória-különbség, a családi osztályban talán a Ford S-Max. A Honda Civic nekem nagy csalódás, a külcsín a belbecs rovására ment. Jövőre remélem, a Fiat Bravo lesz a győztes! Elképesztően szépre sikerült. Le a kalappal a dizájner előtt.

Hátulról a legérdekesebb az új Volvo-kompakt

- Nálam a Roomster a nyerő (végre egy ehető, picit lazább vonalvezetésű forma és jó minőség ebben a katergóriában), szorosan utána a Grande Punto a második (kimagaslóan eltalált, nem a mai formai megoldásokra hajazó lendületes külső a "kisautó" kategóriában).

Itt van a tavalyi hó: Fiat Grande Punto 1.3 Mjet

Ésatöbbi. Túlnyomórészt a Honda Civic neve merül fel, érdekes, hogy a Peugeot, a Citroën vagy a Volvo igencsak mellőzve van. A szavazás állása szerint bezzeg a C4 Picasso remekül áll, és a C30 is bejövős. A 207-es - eddig legalábbis - sereghajtó. Meglepő, milyen kevesen böktek a Corsára és az S-Maxra. De még van idő, hajrá - köszönjük a szavazatokat, a véleményeket.

Az állás (10.30., hétfő, 9:45):
1. Honda Civic 21,7 %
2. Citroën C4 Picasso 19,4 %
3. Skoda Roomster 16,2 %
4. Volvo C30 13,1 %
5. Fiat Grande Punto 10,9 %
6. Opel Corsa 8,2 %
7. Ford S-Max 5,9 %
8. Peugeot 207 4,6 %

KAPCSOLÓDÓ CIKK