Telt ház előtt repkedtek a freestyle-osok

2006.10.31. 11:52

Hetedik alkalommal füstöltek a crossmotorok az LG Mobile Motocross Freestyle Show keretében a Papp László Sportarénában. A motocross freestyle kiválóságai a világ minden tájáról érkeztek Budapestre, hogy megmutassák a lelkes közönségnek a látványos, és nem utolsó sorban veszélyes trükköket a levegőben.

A fantasztikus hangulatért tizenegy vérprofi motoros levegőakrobata volt a felelős. A szervezők idén is a legjobbakat csábították ide: Andy Bell (CAN), Brian Foster (USA), Hujber Péter (HUN), Jake Windham (USA), Jeff Fehr (CAN), Luca Zironi (ITA), Morgan Carlsson (SWE), Petr Kuchar (CZE), Petr Pilat (CZE), Reagen Sieg (CAN) és Alex Blössel (GER).

Volt itt minden. Hajmeresztő Hart-Attack, Superman, Bar Hop, Lazy Boy és persze hátraszaltó, ami mindent vitt. A trükk, amit nagyon kevesen mernek megugrani, de Jeff Fehr bizony ezt is megcsinálta. Jeffről érdemes tudni, hogy ő volt az, aki három évvel ezelőtt először ugrott Magyarországon hátraszaltót. Brian Foster idén is hozta a formáját, míg Morgan Carlsson nagyon sokat fejlődött az elmúlt évekhez képest. A német versenyző, Alex Blössel hátraszaltóban és ostorban igazán profi volt ezen az estén is.

A mezőny egyetlen magyar indulója és a közönség nagy kedvence, Hujber Péter is kiváló teljesítményt nyújtott, annak ellenére, hogy a verseny előtt rosszul lett, és azonnali orvosi segítségre volt szüksége. Az injekcióknak köszönhetően azonban sikerült mégis kimennie a pályára, és precízen, pontosan bemutatnia trükkjeit. Idén először volt szakmai zsűri, amelyben a motocrossban és a motocross freestyle-ban egyaránt eredményes Németh Kornél is helyet foglalt.

A trükkök bemutatását nehezítette, hogy ez alkalommal nem földből épített ugratókon mérték össze tudásukat a versenyzők, hanem speciális, kamionokról lenyíló rámpákon. A sportágon belül ez napjaink legmodernebb megoldásának számít, a profik sokkal jobban szeretik, és amellett, hogy igen látványos, nagymértékben növeli az ugrások veszélyességét is, ugyanis itt ha bármi történik, akkor bizony a kemény betonra, illetve fémre esnek. Így aztán bőven volt min izgulnia mindazoknak, akik kilátogattak. Folytatás jövőre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK