Év Autója: elhúzott a Honda Civic

2006.11.02. 9:51

Bő másfél hét és megtudjuk, ki nyeri a 2007-es Év Autója-címet. Addig közvéleményt kutatunk, s mutatunk. A helyzet változatlan, csak az arányok módosultak.

Nagyon komoly az új Civic népszerűsége. Több olvasói levél is megerősíti. Tulajok írják, hogy mindenki próbálja ki, és akkor majd tudni fogja. Hogy tényleg olyan jó. Azért egy (azaz egy darab) ellenvélemény is érkezett: szerinte a Civic csak duma, nála a Mazda3 a nyerő. Nos, a Mazda3 szerintünk is kiváló kocsi, csak nincs a jelöltek között, ezért róla most nem értekezünk.

Szóval a Honda Civic elhúzott, talán még - kisebb meglepetésünkre - a C4 Picasso tartja vele a lépést. A Citroën "fényterűjét" még nem nagyon, sőt egyáltalán nem látni, ezért nem tudjuk mire vélni a komoly lelkesedést. Persze a képek alapján tényleg rendben van, sőt a minap személyesen meg is tapogattuk, beleültünk, variáltuk - tetszett.

A még dobogósnak látszó Skoda Roomster bezzeg már csúnyán lemaradt, vesztett vagy három százalékpontot. A cseh remektől mondjuk ez is gyönyörű eredmény lenne, nem? Szerintünk de, és nyilván a gyáriak is örülnének, ha.

Szavazzon! (jobbra, a fórum és a vizsla dobozok közt)

A negyedik helyért vívott csatában a Volvo C30 már alig áll jobban a Fiat Grande Puntónál. A svédre is igaz, amit a C4 Picassóra mondtunk: igazából még senki nem ismeri. Az olasz kiskocsit viszont már bőven volt idő kitapasztalni, így ez a szavazatszám akár azt is jelentheti, hogy méltán sikeres a Grande Punto.

Megvan a véleménye? Ide várjuk!

A többi három modell (eddig) sokkal kevesebb voksot kapott. Opel Corsa, Ford S-Max, Peugeot 207 a minitabella sorrendje. Nos, a Corsa és az S-Max szerintünk jobb ennél, a 207-es pedig annyit feltétlen megérdemelt, hogy bekerüljön az elitbe.

Az állás 5800 szavazat után (11.02., csütörtök, 9:50):
1. Honda Civic 25,0 %
2. Citroën C4 Picasso 19,1 %
3. Skoda Roomster 13,1 %
4. Volvo C30 12,0 %
5. Fiat Grande Punto 11,7 %
6. Opel Corsa 8,4 %
7. Ford S-Max 6,2 %
8. Peugeot 207 4,5 %

Így álltak három napja

KAPCSOLÓDÓ CIKK