Év Autója: támad a Grande Punto

Még tíz nap, és megtudjuk, hogy hívják a 2007-es Év Autóját. Szavazásunkban továbbra is meggyőző fölénnyel vezet a Honda Civic, de új dobogósunk van, hiszen a Fiat Grande Punto kettőt is előzött.

Minden negyedik voksoló gondolja úgy, hogy nála bizony az új Honda Civic a befutó. Három- vagy ötajtósként (persze inkább öt), benzin- vagy dízelüzemmel (nyilván az 1.8 benzin a nyerő, az 1.4-es kicsi, a 2.2-es dízel meg drága), hibridként, szedánként. Csak jönnek és jönnek az olvasói levelek, tele Civic-imádattal. K. F. például így fogalmaz:

"Az Év Autója címet egyértelműen a Hondának kell kapnia. Nem elég, hogy ár/érték arányban nincs nála jobb autó a világon, mégis elérhető a köznapi emberek számára is. Nem értem, hogy kerülnek francia autók egyáltalán ide. Olyan autók, amik nem tudnak menni két hetet, hogy ne legyen valami bajuk. Bátran kijelentem (és nem a Honda iránti elfogultságom miatt, valamint, hogy Hondával közlekedek): a világ legjobb autómárkája a HONDA. És mondhatnak az emberek nekem olyat hogy  Mercedes CLK, BMW M5, M6 vagy Ferrari W12-es motorral, én meg azt mondom, hogy NSX Type-R. És mindenki elcsendesedik. Egy autó, ami nem 12 hengeres, nincs 1000 Nm forgatónyomatéka, és mégis akkor veri meg ezeket az autókat, amikor nem akarja. Ez például személyes tapasztalat (élmény). Visszatérve, a Civicnek kell kapni a díjat, mert ha nem ő kapja, akkor azt hiszem, a "zsűri" tagjait a foci világából halászták, mert ott fordul elő, hogy olyan emberek bíráskodnak, döntenek, akiknek sok közük nincs a focihoz. Hajrá Civic!"

Szavazzon! (jobbra, a fórum és a vizsla dobozok közt)

A második helyen bravúrkodik a Citroën C4 Picasso, ha csöppet veszített is részesedéséből. Viszont új dobogósunk van! Eddig a Skoda Roomster volt. De nem a Volvo C30 előzte ki, hanem mindkettőt átugrotta a Fiat Grande Punto, s most a "kis Maserati" a harmadik, remek.

Megvan a véleménye? Ide várjuk!

A többiek helyzete - legalábbis játékunkban - kilátástalannak tűnik. A lemaradós trióból az Opel Corsa és a  Ford S-Max csöppet javított, a Peugeot 207 még messzebb került az elittől. Persze van még idő, mi szurkolunk, és ugye az is lehet, hogy a kívülállók véleménye, a miénk és az Öné nem feltétlen egyezik a döntnökök akaratával.

Az állás 6450 szavazat után (11.03., péntek, 8:35):
1. Honda Civic 25,1 %
2. Citroën C4 Picasso 18,6 %
3. Fiat Grande Punto 13 %
4. Skoda Roomster 12,6 %
5. Volvo C30 11,7 %
6. Opel Corsa 8,5 %
7. Ford S-Max 6,3 %
8. Peugeot 207 4,4 %

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK