Év Autója: megindult az S-Max

2006.11.07. 7:41

Még hat nap, és megtudjuk, hogy hívják a 2007-es Év Autóját. Játékunkban a Civic elsöprő fölénye már nem téma, bezzeg a Ford S-Max, az tör előre.

Vezetése és népszerűsége százalékos bizonyítéka mellett újabb olvasói levelek alapján vonhatjuk le a következtetést: a mezőnyből a Honda Civicet szeretik, szeretnék a legtöbben. Íme pár a legfrissekből:

"A Honda Civic legyen az év autója, mert jó a fogyasztása."

"Az első széria hibáit figyelembe véve is (angol munka) a Honda markáns sziluettje, kiváló 1,8-as motorja a lista élére helyezi."

"Az Év Autójának véleményem szerint nem elég csak jó autónak lennie, hanem valami újat kell hoznia, irányt kell mutatnia. Ez pedig egyértelműen a Honda Civic!"

"Üljön bele, kicsit padlózza egy kanyargós úton, és már nem kell magyarázni, hogy miért a Civic 1.8 Sport! És mégsem kell azonnal a kúthoz rohanni tankolni, zsebbarát az i-VTEC moci. Ha hozzájuttok, vegyétek, mert sokáig kell várni rá, de megéri!!!"

"Aki mer, az nyer! Merész, egyedi forma, egyedi beltér. Szuper megbízható, takarékos és gyors erőforrások. Könnyű kezelhetőség. Honda Civic."

"Egy Toyota Corolla után vásároltam egy Civicet háromévesen, majd hatévesen eladtam. Természetesen ismét - egy kétéves - Civicet vásároltam. Mostanában váltam meg tőle, ötévesen. Pillanatnyilag egy hároméves Accordom van. Aki egyszer Hondába ült, az nem akar másba ülni. A világ egyik legjobb autója!"

Forrás: [origo]

Persze vannak más vélemények is. A (tegnapi) nap levele szerintünk (Attistól):

"A fenébe ezzel a sok kisautóval! Már eleve a szavázási lehetőségekkel sem értek egyet. Évről évre olyan autókat választanak az év autójává, amelyek lehet, hogy jók, de kicsik, és nagyrészt unalmasak, mint a Clio vagy a Panda. A C4 Picasso kivételével én semmi izgalmasat nem látok a jelöltekben. Egy olyan évben, amikor pl. olyan autók jelentek meg, mint a  Lexus GS 450h, Honda Legend, VW Passat, Jaguar XK, új S-Merci, akkor mi a frászt keresnek ezek itt Innováció? A Honda Civic csak a külséjében ér valamit, a tulajdonosaik ódákat zengnek a gyenge minőségéről. Semmi bajom egyébként a kisautókkal, de szerintem egy ilyen díj egy olyan autónak járna, amely innovatív, szép, és jó minőségű. Ez a díj régen tényleg ért valamit, ma már a kutyát se érdekli, tudjuk, hogy ez csak marketingcélokat szolgál, hiszen aki többet fizet az újságíróknak, azé lesz a díj."

Szavazásunk állása 2006. november 7-én, kedd reggel 7:30-kor (8700 voks):
1. Honda Civic 26,7 %
2. Citroën C4 Picasso 17,2 %
3. Fiat Grande Punto 13,4 %
4. Skoda Roomster 11,3 %
5. Volvo C30 10,4 %
6. Ford S-Max 8,6 %
7. Opel Corsa 8,0 %
8. Peugeot 207 4,4 %

A Civic újabb fél százalékot nyert a C4 Picasso és a Grande Punto kárára, de vesztett a Roomster, a C30, a Corsa, a 207-es is. Aki bezzeg javított, nem is kicsit (1,7 %-ot), az az S-Max, s ezzel ki is előzte a Corsát, c'mon. Még van idő, lehet előrébb tolni a kedvencet, hátrább rangsorolni a nemszeretemet - szavazni picit jobbra, a fórum és a vizsla dobozok közt tessék. Véleményét pedig ide várjuk!

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK