Év Autója: már negyedik az S-Max

2006.11.08. 10:38

Még öt nap, s kiderül, hogy hívják a 2007-es Év Autóját. Játékunk aktuális főhőse a Ford "talajvizes" nagyterűje. A Honda Civic persze továbbra is fölényesen vezet.

Úgy látszik, ha valamiről kiemelten írunk, azt nagyon elkezdik nyomni a drága olvasók. Egy nappal ezelőtt konstatáltuk, hogy megindult az S-Max, most meg azt kell, hogy megosszuk: mára újabb két helyet javítva már negyedik a Ford kiváló, hatalmas egyterűje. Sokáig csak hetedikként szerénykedett a nyolcból, egyedül a Peugeot 207-est verte. Aztán kielőzte az Opel Corsát, hogy picivel később a Skoda Roomstert és a Volvo C30-at is hátrébb sorolja.

Százalékpontokban az éllovas Honda Civic és a már említettek kárára. A Citroën C4 Picasso és a Fiat Grande Punto leheletnyit javított.

Szavazásunk állása 2006. november 8-án, szerdán 10:30-kor (9380 voks):
1. Honda Civic 25,3 %
2. Citroën C4 Picasso 17,3 %
3. Fiat Grande Punto 14,2 %
4. Ford S-Max 10,9 % (1025)
5. Skoda Roomster 10,9 % (1019)
6. Volvo C30 9,8 %
7. Opel Corsa 7,5 %
8. Peugeot 207 4,1 %

A legfrisebb olvasói hozzászólásokból:

"Értelmetlennek találom egymástól teljesen különböző kategóriájú, használati értékű autók összevetését. Jobb autós lapok is legalább kategóriánként hirdetnek versenyt. Ettől eltekintve figyelemre méltó, hogy mennyire nem a műszaki innováció, a technikai vívmányok, hanem  a feltűnő megjelenésű külső fogja meg az embereket. Igaz, a Coca Colát sem azért vesszük meg, mert tele van vitaminnal."

Még változtathat! Szavazni jobbra, a fórum és a vizsla dobozok közt lehet.

"Szerintem vagy a Ford S-Max vagy a Corsa, de leginkább a Volvo C30 érdemelné a díjat (a Civic azért nem, mert arra túl sokan szavaztak...) A Skoda Roomster borzalmasan csúnya, a C4 Picasso, a 207 felejthető, és ráadásul francia..."

"Én egy Fiat Grande Puntót vezetek öt hónapja (1,3 Mjet), szerintem nagyon jó, lehetne az első háromban."

Ön is véleményezne? Ide írjon!

"Véleményem szerint ha a kicsi autókat nézzük akkor mindenképpen az új Opel Corsa a legjobb, ha a középkategóriát, akkor Honda Civic a befutó. Bár inkább azon a véleményen vagyok, hogy az Év Autója azért a felsőközép kategóriából jöjjön, és így mindenképpen a forma, a design és a használhatóság jegyében a Ford S-Max a befutó."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK