Gyári képek a Ducati új szupersportmotorjáról

2006.11.09. 12:24

Az olasz gyár a hivatalos milánói bemutató előtt kénytelen volt képeket közölni az új 1098-ról, ugyanis néhány rossz minőségű, kiszivárgott fotó árasztotta el az internetet, elrontva ezzel a meglepetést.

A Ducati a november 14-én kezdődő Milánói Motorkiállításra tartogatta volna új 1098 köbcentis sportmotorját, ám a neten felbukkant néhány rossz minőségű, beszkennelt fotó, így a vezetőség úgy döntött, hogy inkább kiadja a gyári fotókat és néhány adatot. Az olasz cég elnöke, Federico Minoli a Ducati blogjára saját maga rakta fel a képeket egy szűkszavú kommentár kíséretében: "Srácok, mi mindent megtettünk, hogy a motor óriási meglepetés legyen Milánóban, de csúnyán kiraboltak és arculcsaptak minket..."

Forrás: Ducati

A keserű szavak mögött azonban már egy csodaszép motor rejlik, amelybe a Ducati szépen belerakosgatta legújabb fejlesztéseit, amelyek többsége egyenesen a versenypályákról érkezett. A technikai adatokat tekintve egyelőre csak annyit árultak el az 1098 köbcentis, kéthengeres motorról, hogy a 173 kilós súly mellé 160 lóerős teljesítmény társul az alapváltozat esetében.

Forrás: Ducati

Érdekes és szép megoldás, hogy a Ducati visszatért az egykarú lengővillához és az ülés alatti dupla kipufogóhoz, ám ezt a két elemet leszámítva csupa-csupa új megoldással találkozni. Ilyen például a kissé "japánosra, daytonásra" sikeredett fejidom, vagy az óriási LCD-műszerfal, amelyhez hasonlót eddig csak GP-motorokon lehetett látni. Az 1098-as természetesen a lehető legjobb fékeket és futóművet kapta, így vélhetően nem lesz majd gond a 160 lóerő kordában tartása. További részletek a milánói bemutató után.

KAPCSOLÓDÓ CIKK