Elsősorban az olasz autók rajongóinak lehet jó hír, hogy Magyarországra érkezett egy igazi négykerekű ritkaság, az Alfa Romeo 8C Competizione nyitott tetős változata. Ebből a kocsiból jelenleg egy darab létezik a világon, így nem is csoda, hogy külön szakember érkezett a szállítás és kiállítás körüli hercehurcát ellenőrizni.

A Szentendrei út és a Pünkösdfürdő utca sarkánál épült fővárosi Csiki-Bege autóplázában lehet "élőben" megtekinteni november 24. és 27. között az Alfa Romeo egyik legizgalmasabb modelljét, amelyből eddig csupán egy darab prototípus készült. A 8C Competizione nyitott tetős változata, azaz a Spider műszakilag megegyezik a Párizsban debütált kupéval, így ennek az orrában is egy V8-as - Ferrari-felmenőkkel büszkélkedhető - 4,7 literes motor található. A 450 lóerős kabrió szériagyártásáról eddig nem esett szó, ugyanis az Alfa Romeo kapacitását a következő időszakban leköti majd a keménytetős változat összeszerelése.

A 8C Competizione kupéból mindössze 500 darab fog készülni (napi egy darab), így nem is meglepő, hogy a modell ára a hazai áfával és regisztrációs adóval meghaladja a 45 millió forintot. Egy rossz hír azoknak, akiknek esetleg nem okozna gondot az említett összeg: az autó párizsi bemutatóján több mint ezer megrendelés futott be, így gyakorlatilag már nem is lehet hozzájutni az autóhoz. Egy szerencsés honfitársunk azért akad, ugyanis Árpa Attila producer a 8C Spider hazai leleplezésén jelentette be, hogy hamarosan egy 8C Competizione fog állni a garázsában, ami élete egyik nagy álmának beteljesülését jelenti.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]