Ingyen és bérmentve ennél több és ilyen jó autóextra-ötletet semelyik gyártó nem remélhetne. Mi bíztunk kedves olvasóinkban, és hozzánk hasonlóan Önöknél is elgurult a gyógyszer - nézzük hát, mivel és hogy lehetne még praktikusabb ember és kocsi örök kapcsolata.

Épp a minap a Honda luxusrészlege, az Acura mutatta meg nekünk a jövőt, de abszolút jellemző, hogy annyira felgyorsultunk, olyan ütemben hagyjuk magunk mögött a múltat, s a jelent, hogy tucatszám látnak napvilágot nagyon is közeli gyártói fantazmagóriák. Ezekből a tanulmányokból nyilván nem valósul meg minden, azonban ha csak arra gondolunk, húsz évvel ezelőtt hol tartott a világ, mi számított különlegességnek, hát érdemes komolyan venni a hülyeségnek, elképzelhetetlennek tűnőt is.

Korábbi cikkünkben szerkesztőségi agymenésünket osztottuk meg Önökkel, olyan ötletekkel dobálózva, melyeket a közelmúltban bemutatott, szériaérett mütyürök ihlettek. Mint a PSA-csoport illatpatronja, vagy az Opel Corsa kormányfűtése. Apróságok, nem is minden elemükben újak, de valami pluszt jelentenek, jól meg lehet velük marketingolni a kocsit, illetve optimális esetben el is adják a terméket, megfogják a vásárlói kört.

Jobb oldali tükörtől a távolságtartó radarig, központi zártól a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszerig - múltkor kiveséztük a hihetetlen fejlődést. Filmekben látottak alapján nem kizárt, hogy hamarosan egyáltalán nem lesz szükség embersofőrre, környezetvédelmileg egyszer tán az olajkorszaknak is bealkonyul - addig is jelen cikkünket illusztrálandó az épp tesztelt BMW 335i Coupé arzenáljából válogattunk.

A legérdekesebb a kétajtós építésmód miatt sokszor nehezen elérhető biztonsági övet indításkor előre nyújtó elektronika. Amúgy meg ebben a kategóriában bizonyos modellek extralistája kvázi végtelen, ahogy a konfigurálási lehetőségek száma is. Ergó nem nagyon lehet olyasmi, mit ne kaphatnánk meg, ha van elég pénzünk. Vagy mégis? Mivel lehetne még szebb, még kényelmesebb, még praktikusabb a mi kis (autós)életünk?

Kértük Önöket, engedjék szabadjára szárnyaló fantáziájukat, s írják meg nekünk ötleteinket. És csak dőltek és dőltek a lelemények bizonyítva egyrészt, hogy nem csak a mérnökök, a fejlesztők és mi agyalunk, másrészt meg, hogy bizony furmányos egy nép a magyar. Ne csodálkozzunk, ha a vázoltak közül nem is oly' soká viszontlátunk párat, s hogy ingyen szolgáljuk a közt, hab a tortán, szintén jelzi nagyságunkat, köszönjük.

Forrás: [origo]

Tessék parancsolni, öveket becsatolni!

Íme hát a küldött-kapott, kismillió olvasói autóextra-ötletből egy méretes csokor. Köztük olyan elméletek, vágyak is, hogy ne nyomja már el a technika, az elektronika magát az autót, a vezetési élményt - igen, ezzel is csak egyet tudunk érteni...