Az évek autói - 1975-1979

Az évek autóit bemutató sorozatunk harmadik részében megismerkedhetnek egy olyan győztessel is, amely manapság sosem nyerhetne: a Porsche 928-cal.

Bár a II. világháború már 30 éve véget ért, a 70-es évek második felére sem a nyugodtság volt a jellemző. 1975-ben szemlesütve kivonul az USA Vietnámból, közben megalakul a Microsoft. Kertész Imre megírja a Sorstalanságot és retteghetünk Spielberg Cápa című filmjén. Majd 1976-ban jön Stallone a Rockyban és végre egy igazi horror is, az Ómen. A magyarok érezhetik, hogy jobban élnek, s vásárolhatnak az első Skálában.

1977-ben megépül az azóta már sajnos nem létező World Trade Center, míg a budapestiek a Hiltonnal büszkélkedhetnek. Az Eagles felénekli az örökzöld Hotel Californiát. 1978-ban már magyar márkájú farmert, a Trappert hordhatjuk, s egy kelet-európai lesz a pápa II. János Pál néven. 1979-ben vetítik először a kultuszfilm Brian életét és a Nyolcadik utas a halált. A Szovjetunió bevonul Afganisztánba, a Magyar Televízió bemutatja a Doktor Bubót.

Itt van vége a hetvenes éveknek. Távolinak tűnik, de sok-sok akkori fejlesztésű autót láthatunk nap mint nap az utakon. Az igazi nagy legendák, mint a Lancia Delta még csak születőben, de azért ekkor is jelentek meg csodák.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK