Csodák hodálya - Lexus LS 460 menetpróba

2006.12.12. 14:10

Újabb japán részsiker a prémiumördögi körversenyben, megint van min elgondolkodnia az elvileg vezető német hármas mérnökelméinek. Itt a Lexus LS 460, egy nyolcadik csoda.

Annyi "a világ nyolcadik csodája" van vagy nincs hivatalosan, de ez az autónak tetsző gépisten joggal követelhet helyet az elitben, az egészen kiváltságosok klubjában. Szerző a nemzetközi bemutató után csak az új, jéghegynyi LS egyik csúcsából kiindulva pötyögi kétségbeesett sorait, és ez a nyolcsebességes váltó. A nyolc, azaz 8 valamiért úgyis kedvenc, következzék hát 7+1 szösszenete a Lexus korszakos luxuslimuzinjának neki.

Előtte

L úrnak sikerült. És még csak el sem kurvult. Ennek kiváltképp örül. Nem hány nagyokat reggelente, a tükörbe nézve, lelkiismerete tiszta, mint emlékképe első LS-éről. Még a kilencvenes évek elején jutott hozzá, behozatta, jó volt. Négyszázas? Aszta. Hű, mekkora! Ühüm. Atyaég, mik ezek a cuccok? Hagyjuk. És olyan szép, elegánsos, mégsem hivalkodó, nem? De. Ezért esett reá L úr választása.

Volt már Mercije, Jaguarja. Egy BMW vagy Audi szóba sem jöhetett. Minek ez a nagy sportolás? Ott a golf, a bridzs, egy jó versenyszivar. Nyakkendő van, öltöny van, nem is akármilyen, és gardróbnyi. A bankszámla akkora, hogy két világgazdasági válság is jöhet. Vagy még két feleség.

Persze, hogy bejött az LS 430. A 400 meg kiment, vissza. Nem is kellett volna eladni, ám L úr semmit nem gyűjt. A pénzen kívül. Neki nem kell, hogy autók hada várja a garázsban, elég ez az egy. Na jó, van még ottan egy régi Corolla, de inkább csak Ottó miatt, nem mer tőle megválni. Hátha egyszer szükség lesz rá. Nem mintha a Lexus romolna elfele, mindegy, Ottó mondta, hogy.

Ottó

Tíz éve együtt. L-né el, isten nyugosztalja. Gyerekre nem volt idő, a kutyák, de még a lovak sem tudnak vezetni. Ottó tud. Általános titkárnak sem utolsó, de jobb lába is aranyból vagyon. A 430-assal egyszer megmutatta. Hogy egy ilyen hodállyal is lehet ám eszelősen tépni, ha. Remek volt. Különben szürke 150 a pályán, teljesen fölösleges, veszélyes is gyorsabban.

Klikk a törzsfejlődésért

Ó. A mi L urunk az elmúlt három évben maximum 20 km erejéig kaparintotta meg a kormányt. Ottó egyszer szomorú volt, hát igyék. Ivott. L úr bajban volt, de végül is nem véletlen ez a böcsületes sok milliárd pénzek, ezt is megoldotta. Még el is mosolyodott, amikor Ottó bealudt, a színes-szagos kellemetlenség már nem fenyegetett, és akkor ő rálépett a gázra, és valami kis szőke a lámpánál kacéran pillázott.

E-mail

L úr egy ideje nem telefonál. Magyar hangja Ottó. Csak számítógép, internet. Egy nap jön a mail, na ja, ez a János tudja, hogy így eléri. Az üzenet is. Hogy új LS kapható. Sokkal jobb, 460-as. De pillanat, múltkor nem valami 600-asról beszélt valaki a gőzben? Most akkor hogy? Úgy, hogy igaz, az is jön, csak később, és az hibrid lesz. Összkerekes. Nem, L úrnak jó lesz ez a sima, ez a 460-as. "Rendben, János, tudja, hogyan kérem. Egyeztessen majd Ottóval."

Ottó megy L úrért, boldog

L úrnak amúgy fogalma nincs, miért is kéne már megint lecserélnie az autóját, de ha ez a János, meg főleg az Ottó mondja, nos, legyen. Hihi, a klubban azért fognak ám nagyokat nézni! Mert ez még nagyon új, és állítólag olyanokat tud, mint senki más. A képek alapján szép is. Nem, nem holmi kirakat! Finom, szürke. Pardon, ezüst. Nagy. Kényelmes. Mi a franc kéne még?

Szalonban

Jófej ez a János, mondjuk, ennyiért már lehet is. Lényeg a lényeg, hamar ideért az új LS-sel. Papírok oké, utalás, bocsánat, itt a 430-as kulcsa, szevasz, viszlát. Á, ablak le: "Szerinted is jobb az S-nél? Vezetted, nem? Ja. Én azért az A8-at meg a 7-est is kipróbáltam. Neeem, dehogy, közük nincs hozzá. Jaguart? Manapság? Viccelsz. És tudod, L-nek nem kell más. És tudod mit? Nekem sem! Jó, egy Rolls vagy egy olyan Maybach biztosan tetszene az úrnak, de mit fárasszam? Nem érdekli. Meg Magyarországra? Na szevasz, viszlát. Azért hívj, ha megérkezett a hibrid!"

Utcán

Te anyus, odasüss! Az mi az? Nemtom, de szép. Hogy én miért hozzád mentem? > Nézd! Az új LS, nem? De, azta***va! Mekkora! Hah, milyen jelentéktelen mitugrász vezeti, biztos csak sofőr... > Az áldóját, mi ez, te el tudod olvasni? Várj, kicsit még előrébb gurulok. Leeekszus. Ammegmi? Tudja a bánat, előre figyeljél, zöld. > B***meg, már itt az új LS? Jaja, nézd, milyen vicces kipufogója van! Á, az nem is az, csak olyan izé, mint a Mazdánál vagy a Hondánál... Te, ez nem Hyundai egy kicsit? Ja, egy kicsit az, de inkább IS meg GS, nem? Persze, de... Mekkora a kerék, 18-19? Aha, szerintem inkább 19-es; indulj, maradj mellette! Húzd le az ablakot! Á, semmi hangja! Miért, mit vártál? Miért, mégiscsak V8-as, 4,6 literes, nem? Hány lóerős? 380! Háát, tuti van hangja is, csak még nem nyomja neki a csóka, még bejáratós. Pedig 6 alatt van százon, meg 8 sebességes a váltója, jézusom...

> Nézze, az új LS 460! Várjon, közelebb gurulok... Megáll... Megálljunk mi is?

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK